Takaisin arkistosivulle
17.12.2009 | Uutiset

Vantaan Aviapolikseen uusi asuntoalue – Aerolan alue laajenee reippaasti

Vantaan Aviapolikseen on rakentumassa merkittävä uusi asuntoalue. Alueelle on suunnitteilla lähivuosina yli 500 uutta vuokra-asuntoa. Nyt rakenteilla olevat 153 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa valmistuvat vuoden päästä osoitteeseen Pyhtäänkorventie 21. Uusien talojen asunnot ovat tyypiltään 1-3 h+k, keskipinta-alan ollessa 53 m² Asuntoja tullaan tarjoamaan myös lähialueiden yrityksille työsuhdeasunnoiksi.

Aerolan alue on osa Vantaan Aviapolikseen suunniteltua uutta asuntoaluetta. Muutaman vuoden kuluttua valmistuva kehärata ja sen Aviapoliksen asema tulevat alle kilometrin päähän Aerolasta.

Alueen välittömässä läheisyydessä on isoja työpaikkakeskittymiä. Muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasema työllistää jo yksistään 20 000 työntekijää. Vaikka lentokenttä on lähellä, siitä ei aiheudu meluhaittaa, koska alue jää sopivasti kiitoteiden katveeseen. Kauppakeskus Jumbo ja Viihdekeskus Flamingo ovat merkittäviä työllistäjiä vain reilun kilometrin päässä Aerolasta.

Aerolan laajennus on rakentumassa kolmessa osassa. Ensi kesänä on käynnistymässä rakentamisen toinen vaihe. Kolmannen rakennusvaiheen kaava on valmisteilla ja rakentaminen sinne voi käynnistyä aikaisintaan vuonna 2011.

Aerolassa on suojeltua kulttuurihistoriaa

VVO:n ja Vantaan ainoa Alvar Aallon v. 1954 suunnittelema kolme rakennusta käsittävä 20 asunnon kohde sijaitsee Aerolassa. Kohde on suojeltu kaavamuutoksen yhteydessä vuonna 2008. Lisäksi alueella on 70 asuntoa vuonna 1976 valmistuneissa kerrostaloissa. Aerolassa valmiina olevissa taloissa on yhteensä 90 asuntoa. Valmiit talot sijaitsevat nyt rakennettavien uusien kohteiden keskellä.

Lisätietoja: hankekehitysyksikön johtaja Jari Mäkimattila, puh. 020 508 3614
Uudisasuntojen osalta: yksikönjohtaja Juha Heino, puh. 020 508 3704

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.