Takaisin arkistosivulle
20.5.2011 | Uutiset

Vantaan Aerolassa jo runsaat 300 uudisasuntoa

VVO:n Aerolan toisen vaiheen kerrostalojen harjannostajaisia vietettiin torstaina 19.5. Pyhtäänkorvenkujalla. Nyt harjakorkeudessa olevat 150 uudisasuntoa täydentävät viime vuoden lopussa valmistuneiden runsaan 150 asunnon kokonaisuutta. Uudiskohteet sijaitsevat aivan Alvar Aallon 1950-luvulla suunnittelemien ja museoviraston suojelemien asuinrakennusten kupeessa.

Vantaalla sijaitseva Aerola alue on Ilmakehän ja Tikkurilantien välistä aluetta, aivan isojen työpaikkakeskittymien tuntumassa. Monipuoliset palvelut ovat kilometrin päässä kauppakeskus Jumbossa ja viihdekeskus Flamingossa. Tuleva Kehärata ja Aviapoliksen juna-asema valmistuvat kilometrin päähän Aerolasta vuonna 2014. Jo ensimmäisen vaiheen asuntojen kysyntä oli vilkasta. Kohteen ovat löytäneet varsinkin alueen yrityksissä työskentelevät.

Pyhtäänkorvenkujan asunnot ovat pohjaltaan monimuotoisia 1 – 3 huoneen ja keittiön asuntoja. Keskipinta-alaltaan asuntojen koot vaihtelevat 35 ja 70 m²:n välillä. VVO-kotikeskus Vantaan aluepäällikkö Hilkka Honkanen totesi katselmuskierroksella, että nyt asukkailla on mistä valita. Huoneistojen pohjat ovat erimallisia ja tarjolla on asuntoja niin yksinasuville kuin pienperheillekin. Hissilliset asunnot sopivat erinomaisesti myös iäkkäämmille ja liikuntarajoitteisille.

Täydennysrakentamista historian huomioiden

Harjannostajaisissa puhunut VVO:n toimitusjohtaja Urpo Piilo kiitteli, että Aerola on malliesimerkki hyvin toteutetusta täydennysrakentamisesta jo olemassa olevan asuinkannan tarpeita mukaillen. Alvar Aallon historialliset rakennukset tekevät alueesta erityisen ja haastavan.

Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtaja Jarmo Lempiäinen muistutti tilaisuudessa, että harjakorkeuteen saatettu kohde ei ole vähäpätöinen, vaan Etelä-Suomen suurimpia asuinrakennustyömaita. Työmaalla on työskennellyt kaiken kaikkiaan noin 40 eri urakoitsijaa.

Työntekijöiden puheen pitänyt Tomi Kääriäinen kehaisi, että Aerolan kohteista voivat olla kaikki ylpeitä. Kohde on upea, jota on rakennettu laadusta tinkimättä. Työmaa on sen näköinen kuin pitääkin, asiat on hoidettu ja taiten vaalitulle työmaalle on hyvä tulla töihin.

Aerolan rakennustyöt osuivat keskelle pahinta lumi- ja pakkastalvea. Sään aiheuttamista haasteista huolimatta työmaalla on toimittu ripeästi. Kohde valmistuu arviolta neljä kuukautta alkuperäistä suunnitelmaa nopeammassa aikataulussa loppuvuodesta 2011.
Lisätietoja:
kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen, puh. 020 508 3248

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.