Takaisin arkistosivulle
9.11.2009 | Uutiset

Uusia toimijoita asukas­yhteistyöhön – Kaikissa VVO:n taloissa pidettiin asukaskokoukset

Kaikissa VVO:n 800 kiinteistössä järjestettiin syksyllä asukaskokoukset. Asukaskokouksissa jokaiseen taloon valittiin kahdeksi seuraavaksi vuodeksi talotoimikunta, johon kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, ekspertti ja muut jäsenet. Lisäksi valittiin taloturvallisuushenkilöt.

Talotoimikunta järjestää asukastoimintaa. Sen avulla on mahdollisuus luoda puitteet viihtyisälle, turvalliselle ja yhteisöllisyyttä tukevalle asumiselle. Asukasyhteistyöllä on VVO:ssa pitkät perinteet. Toiminnan muodot ovat vaihdelleet ja kehittyneet lähes 40 vuoden ajan. Toimintaa on uudistettu ja kehitetty yhdessä asukkaiden kanssa. Asukastoimintaa varten on varattu toimintamääräraha.

Isännöitsijöille talotoimikuntien puheenjohtajat ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita ja tavallaan ”silmiä ja korvia” taloihin. Asukasaktiivit välittävät tietoa talon ja asukkaiden kuulumisista, järjestävät asukkaiden yhteishenkeä kohottavia tapahtumia, juhlia ja talkoita. Asukastoiminta parantaa talon mainetta, lisää viihtyvyyttä, estää ja vähentää roskaamista ja ilkivaltaa. Ilman asukasaktiiveja isännöitsijän työ olisi paljon hankalampaa.

Haasteena kehittää toimintaa

Asukasyhteistyö on uusiutunut ja muuttanut muotoaan useaan kertaan vuosien varrella.
– Haasteena on säilyttää asukastoiminnan kiinnostavuus ja saada uusia toimijoita mukaan, kertoo asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö.
– Sosiaalinen media ja internet mahdollistavat nopeamman yhteydenpidon ja asioihin puuttumisen aivan eri tavalla kuin aikaisemmat toimintatavat. Tämä tuo haastetta ja mahdollisuuksia perinteiseen asukastoimintaan. Varsinkin nuorempi asukaspolvi on valmis laajentamaan toimintatapoja uusille sektoreille, jatkaa Kivistö

VVO:lla internetin tuomat mahdollisuudet on huomattu ja asukastoiminnan laajentamista myös sähköisten kanavien suuntaan tutkitaan.

Strategiatavoitteidensa mukaisesti VVO jatkaa ja kehittä yhteistyömalleja asukkaidensa kanssa. Kivistön mukaan tämä tarkoittaa sitä, että luodaan turvallista ja parempaa vuokra-asumista yhdessä asiakkaiden eli asukkaiden kanssa. Asukasyhteistyö on voimavara. Se mahdollistaa luontevan kanssakäymisen ja yhteistyön asukkaiden ja kiinteistönomistajan välillä.
Lisätietoja:
Marjaana Kivioja, viestintäpäällikkö, p. 020 508 3589

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.