Takaisin arkistosivulle
15.6.2016 | Uutiset

Uusi asumisen konsepti Lumo Kompakti syntyi joukkoistamalla – tontit haussa

VVO-konsernin Lumo-brändi kehittää uutta asumisen konseptia. Lumo Kompakti on kehitetty kaupungistuvan Suomen, ja erityisesti pääkaupunkiseudun, tarpeisiin. Lumo Kompakti on kokonaisvuokraltaan tavallista edullisempi vaihtoehto esimerkiksi kasvupaikkakunnalle työn perässä muuttaville aktiivisille aikuisille. Lumo Kompaktia on kehitetty myös joukkoistamalla HartwallArenalla järjestetyssä InnoDay-tapahtumassa 11.5.2016. Nuorten ideat huomioidaan asumisen konseptin jatkokehityksessä. Tällä hetkellä konseptille etsitään myös kohteelle soveltuvia tontteja.

Näkymä 1-pienennetty

– Yhteistyössä Fira Oy:n kanssa kehitetty Lumo Kompakti on hyvä asuntovaihtoehto heille, jotka arvostavat tehokkaiden neliöiden monikäyttöisyyttä ja helppoja yhteyksiä työpaikalle, harrastuksiin ja palveluihin, VVO-konsernin asiakkuusjohtaja Juha Heino sanoo.

Lumo Kompakti eroaa tavanomaisesta asunnosta monikäyttöisellä tilallaan: Esimerkiksi noin 30 neliön asunnoista hukkaneliöt on karsittu. Hotellimainen eteinen, missä wc-kylpyhuone sekä monikäyttötila on erotettu eteistilasta liukuovilla, tuo muunneltavuutta ja väljyyttä sisäänkäyntiin. Liukuovien ollessa auki tila kokonaisuutena on esteetön.

Lisäksi yli kolmen neliön monikäyttötila voi toimia esimerkiksi säilytystilana mutta myös esimerkiksi makuualkovina, vierashuoneena tai vaikkapa pelihuoneena.

Joukkoistaminen kiinnostaa

Lumo Kompakti -asuntokonseptin kehitys alkoi VVO-konsernin kesätyöntekijöiden innovointitapahtumasta kesällä 2015. Lisäksi InnoDay-tapahtumassa HartwallArenalla Lumo-osastolla vieraili satoja opiskelijoita, joista suurin osa tutustui Lumo Kompaktin demoon virtuaalilaseilla. Opiskelijat pitivät tällaista mahdollisuutta tutustua asuntoon erittäin hyvänä.

Lumo Kompaktin konseptin viimeistelyssä otetaan huomioon kaikessa ideoinnissa ja joukkoistamisessa kuultuja huomioita. Valoisuutta pidettiin erityisen hyvänä, samoin ylimääräistä vapaasti skaalattavaa monitoimitilaa. Eteiseen avautuvia liukuovia pidettiin hyvinä, mutta niiden toivottiin olevan peittäviä.

– Nuorilta kuullut kommentit huomioidaan Lumo Kompaktin viimeistelyssä. Heille, tulevaisuuden nuorille aikuisillehan, näitä asuntoja tehdään, Heino summaa.

Lumo Kompakti siirtyy seuraavaksi konseptoinnin viimeistelyvaiheeseen.

Lisätietoja:

Asiakkuusjohtaja Juha Heino, VVO-yhtymä Oyj, puh. 040 7173250, etunimi.sukunimi(at)vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.