Takaisin arkistosivulle
25.2.2014 | Uutiset

Turun Hippoksentie on Vuoden 2014 VVO-talo

VVO palkitsee vuosittain esimerkillistä yhteishenkeä ja asuinympäristöstä hyvää huolta pitäneen talon asukkaat. Vuoden 2014 VVO-taloksi valittiin Hippoksentie 31-33 Turun Vasaramäestä.

2014-04-16T16-16_1740325812_30

Hippoksentien 31-33 kuudessa kerrostalossa on 295 asuntoa. Asukastoiminnalle on muodostunut hyvät perinteet yli viidenkymmenen vuoden aikana. Viihtyisät piha-alueet kunnostetaan kevättalkoilla. Samalla istutetaan kesäkukat, mitkä hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Kesällä kaksi grillikatosta kokoavat asukkaat seurustelemaan ja pelaamaan pihapelejä. Juhannuksena järjestetään grillijuhlat ja jouluna yhteinen jouluruokailu.

Talon askartelutilat kunnostettiin viime syksynä talkoilla viihtyisäksi kokoontumistilaksi, kun ulkona ei enää tarkene istuskella. Yhteistilassa pidetään jumppatuokioita ja se toimii myös pesutuvan odotus- ja lehtienlukupaikkana. Talossa on myös pieni kierrätyspiste.

Talotoimikunnan puheenjohtaja Hannele Vepsä kehuu talojen hyvää sijaintia Kupittaan puiston ja palvelujen lähellä.

– Meillä on jo toisen polven asukkaita, jotka asuivat aikoinaan lapsina taloissa. Hyvästä asuinympäristöstä kertoo sekin, että asukkaat auttelevat toisiaan. Asukkaat iloitsivat, kun kuulivat valinnasta vuoden VVO-taloksi. Palkintona asukastoiminta saa 1 000 euroa ylimääräistä toimintamäärärahaa. Tästä on hyvä jatkaa, Vepsä sanoo.

Talossa on monipuolista asukastoimintaa ja yhteistyö asukkaiden kanssa on mutkatonta ja rakentavaa, isännöitsijä Eero Rantanen VVO-kotikeskuksesta kiittelee.

Vuoden VVO-talon valinnasta päättävät VVO-yhtymä Oyj ja VVO:n asukashallitus yhdessä. Valintaa puolsi taloissa vallitseva hyvä yhteishenki, naapureista huolehtiminen sekä rakentava yhteistyö isännöitsijän, kiinteistönhoidon ja VVO-kotikeskuksen välillä.

Lisätietoja:

Asiakkuuspäällikkö, Pekka Kivistö, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3711, pekka.kivistö@vvo.fi
Isännöitsijä, Eero Rantanen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 4504, eero.rantanen@vvo.fi
Talotoimikunnan puheenjohtaja, Hannele Vepsä, puh. 045 672 8272

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.