Takaisin arkistosivulle
7.4.2009 | Uutiset

Toimiva asukasyhteistyö vähentää häiriöitä taloissa ja pitää huoneistot kunnossa

Oulun VVO-kotikeskus tempautui kauppakeskuskiertueen tahteihin mukaan

Oulun VVO-kotikeskus herätteli kauppakeskuskiertueellaan asiakkaita asumisasioilla Kempeleessä. Kiertueella oli mukana myös aerobickin maailmanmestari ja Suomen mestari vuodelta 2007 Jouni Viitanen ja Idols-tähti Kristiina Brask.

VVO:n asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö kertoi SuomiPop:in haastatteluosuudessa asukastoiminnasta, jota VVO:ssa on jo 70-luvun puolivälistä lähtien vaalittu.

– Asukasyhteistyö on oikeastaan sitä, että asukkaat pääsevät itse vaikuttamaan omaan asumiseensa ja asuinympäristöönsä. Asukkaat pystyvät laittamaan omaa kotiaan, kotitaloaan ja asuinympäristöään sen mukaiseksi, mikä tuntuu viihtyisimmältä eli heillä on vaikuttamismahdollisuus omaan asumiseensa.

Kivistön mukaan asukasyhteistyö näkyy parhaimmillaan siten, että talon asukkaiden välillä on hyvä henki ja siellä tervehditään toisia asukkaita ja ollaan tuttuja keskenään. Asukasyhteistyö vähentää osaltaan häiriöitä taloissa ja pitää talot kunnossa. Sitä kautta tulee välittämisen fiilis omaan asumiseen ja se on oikeastaan melkein suurin tekijä mitä asukasyhteistyöstä saa.

VVO kannustaa asukkaitaan tiedottamalla asukkailleen ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä Asukas-lehdessä. Maksuttomassa asiakaslehdessä annetaan vinkkejä mm. kodinhoitoon, pintaremontteihin, ruokaresepteihin, vapaa-aikaan ja ympäristöasioihin. Lisäksi lehdessä kerrotaan ajankohtaisista asuntopoliittisista asioista. Talojen juhlista ja tapahtumista voi lukea myös nettisivuiltamme asukkaiden omilta sivuilta.

Kivistön mielestä VVO:lle on jatkossa erittäin tärkeä haaste asukasyhteistyön ylläpito ja kehittäminen. Erityisesti nuorempia asukkaita pitäisi saada toimintaan mukaan.

– Nuoremmilla on kiireisempi elämänrytmi kun iäkkäämmillä asukkailla. Ihanteellisin tilanne olisi se, että saataisiin asukastoimintaan mukaan asukkaita joka ikäryhmästä. Silloin saataisiin kaikkien näkemykset parhaiten esille ja joka taloon voisi muotoutua omanlainen asukastoiminta ja sitä kautta asuminen jokaista miellyttävämmäksi, totesi Kivistö.

Kauppakeskuskiertueella sai äänestää myös parasta VVO-kotitaloa. Oulun parhaimmaksi VVO-kotitaloksi äänestettiin Kirkkokatu 58. Onnittelemme arvonnassa voittaneita, jotka saavat Finlaysonin tuotepaketin lahjaksi.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.