Takaisin arkistosivulle
5.5.2015 | Uutiset

Tiukemmat normit yhteistyösopimukseen

VVO ja Lassila & Tikanoja ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa määritellään ja tarkennetaan yhtiöiden yhteistyössä noudattamaa vastuullisten hankintojen toimintamallia. Tilaajavastuulain huomioiminen yhteistyösopimuksessa tarkoittaa, että palvelun tilaajan on selvitettävä ja vastattava siitä, että ulkopuolista työvoimaa käytettäessä sopimuskumppani hoitaa lainmukaiset velvoitteensa. VVO teki vastaavan sopimuksen ISS:n kanssa viime vuoden joulukuussa.

Vastuullisuutta

Käytännössä tilaajavastuulain noudattaminen toimii VVO:n ja Lassila & Tikanojan välillä siten, että Lassila & Tikanoja käyttää vain VVO:n tilaajavastuulain alaisessa toimittajarekisterissä olevia toimijoita. Uuden käytännön tarkoitus on torjua harmaata taloutta.

Kiinteistöpalvelualalla harmaa talous ei ole toistaiseksi ollut iso ongelma. Ennaltaehkäisevällä toiminnalla hyvä tilanne halutaan säilyttää.

– Vastuullisuus on VVO:n strategiaan linjattu toimintaperiaate. Sopimus takaa sen, että tilaajavastuu kattaa koko kiinteistöpalveluidemme toimintaketjun kattaen myös kumppanimme mahdolliset alihankinnat ja ostot tilaajan lukuun. Kumppanuusverkostojen hallinta loppuun asti on keskeisimpiä alueita vastuullisuuden käytännön toteutuksessa, sanoo VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen.

Sopimuksen noudattamista valvotaan ja sen noudattamatta jättämiselle on nollatoleranssi. Mahdollisille sopimusrikkeille on määritelty sopimussanktiot.

– On hienoa olla mukana kehittämässä vastuullisia toimintatapoja yhdessä VVO:n kanssa. Meillä L&T:llä tilaajavastuun noudattaminen on osa päivittäistä toimintaamme ja haluamme kaikin keinoin edistää harmaan talouden torjuntaa, sanoo Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää.

Lassila & Tikanonja vastaa kiinteistönhoidossa noin 400 ja siivouksessa yli 600 VVO:n kiinteistöstä. Lisäksi Lassila & Tikanoja tarjoaa VVO:lle mm. jätehuoltoon sekä viemärien ja kaivojen huoltoon liittyviä palveluita.

Lisätietoja:
Pekka Ojanpää, toimitusjohtaja, Lassila & Tikanoja Oyj, puh. 010 636 2810, pekka.ojanpaa@lassila-tikanoja.fi
Jani Nieminen, toimitusjohtaja, VVO-yhtymä Oyj, puh. 050 373 4847, jani.nieminen@vvo.fi

Lassila & Tikanoja lyhyesti

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2013 oli 668,2 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

VVO-yhtymä Oyj lyhyesti
VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin markkinaehtoinen, yksityinen vuokranantaja, joka on tarjonnut yli 45 vuoden ajan monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista. Asuntovalikoima on laaja. Konserniin kuuluu yli 40 000 vuokra-asuntoa eri puolilla maata. Markkinaehtoisia Lumo-asuntoja on yhteensä lähes 27 000 ja omakustannusperusteisia VVO-asuntoja lähes 14 000.
www.vvo.fi
www.lumo.fi

Tilaajavastuu, www.tilaajavastuu.fi