Takaisin arkistosivulle
19.6.2023 | Mediatiedotteet

Teknillisen korkeakoulun kemian laitoksen arvokiinteistöt Bulevardilla saavat uuden elämän vuokra-asuntoina

Kojamo Oyj Mediatiedote 19.6.2023 klo 11:00

Teknillisen korkeakoulun kemian laitoksen arvokiinteistöt Bulevardilla saavat uuden elämän vuokra-asuntoina

Helsingin kauneimpiin katuihin kuuluvan Bulevardin päässä sijaitsevat historialliset Teknillisen korkeakoulun kemian laitokset kokevat parhaillaan muodonmuutosta vuokra-asunnoiksi. Vanha ja Uusi kemia -rakennusten muutostyöt valmistuvat marraskuussa, ja kiinnostuneita uusiksi asukkaiksi on jo lähes tuhat.

Entisen Teknillisen korkeakoulun kemian laitoksen tiloihin Bulevardin Hietalahden torin päähän on rakenteilla 77 asuntoa. Suurin osa asunnoista on kaksioita ja yksiöitä sekä kolmioita, ja osassa asuntoja löytyy oma parveke. Kohteessa on myös kaksi viiden huoneen ullakkohuoneistoa terasseineen. 

”Keskusta-asuminen Helsingissä on yhä useamman ulottuvilla kasvavan vuokra-asuntotarjonnan myötä. On hienoa nähdä historiallisten arvorakennusten saavan uuden elämän kaupunkilaisten koteina. Bulevardi 31 on todella ainutlaatuinen kohde, josta kertoo myös se, että kiinnostuneita asukkaita on jo nyt ilmoittautunut tuhatkunta”, sanoo Lumo-kotien aluejohtaja Laura Koiranen

Punatiilisen Vanha kemia -rakennuksen suunnitteli vuonna 1899 arkkitehti Onni Tarjanne, joka tunnetaan muun muassa Suomen Kansallisteatterin suunnittelijana. Uusi kemia puolestaan rakennettiin sodan tuhojen jälkeen vuonna 1949 arkkitehti Johan Sigfrid Sirénin suunnittelemana, ja se edustaa modernimpaa tyylisuuntaa. Viimeisimpänä rakennukset toimivat Metropolia-ammattikorkeakoulun opetus- ja työhuonetiloina.

Rakennusten kulttuurihistoriallinen arvo ja tunnelma on pyritty uudistamisessa säilyttämään mahdollisimman hyvin, kuten esimerkiksi ovia, seinien muotoja ja korkealla sijaitsevia ikkunoita. Pintamateriaalien ja kalusteiden valinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota laadukkuuteen ja ajattomuuteen. Kaikissa asunnoissa on kaunis ja aikaa kestävä tammiparketti. Vanhan ja Uuden kemian sisustuksessa luodaan kummallekin oma tunnelmansa.

”Tyyliltään ja historialtaan toisistaan poikkeavien Uuden ja Vanhan kemian rakennusten omia piirteitä vaalitaan sisustuksessa. Vanhan kemian asuntoihin on valittu tummempia sävyjä ja tunnelmallista tummaa puuta. Modernimmassa Uudessa kemiassa puolestaan käytetään klassisen vaaleita sävyjä”, Koiranen kertoo.

Bulevardi 31:n yhteisiin tiloihin kuuluvat pesu- ja kuivaushuone, ulkoiluväline-, polkupyörä- ja irtaimistovarasto sekä laadukkaasti toteutettu saunaosasto ja yhteistila vaikkapa illanviettoja varten. Kokonaisuuden kruunaa suojaisa, vehreä sisäpiha, joka kutsuu viihtymään. Vieressä on kaunis Sinebrychoffin puisto sekä tietysti meri.

Uudet kodit ovat vuokrattavissa suoraan verkkokaupasta

Bulevardi 31:n uusiin Lumo-koteihin pääsee muuttamaan arviolta marraskuussa 2023. Kodit ovat vuokrattavissa Lumo-verkkokaupasta maanantaina 3.7.2023.

Lisätietoa Bulevardin Lumo-vuokra-asunnoista

 

Lisätiedot medialle:

Laura Koiranen, aluejohtaja, Lumo-kodit, puh. 020 508 3411, laura.koiranen(at)lumo.fi

Median edustajilla on mahdollisuus vierailla kohteessa tämänhetkisen arvion mukaan syyskuussa 2023.

Ilmoitathan kiinnostuksestasi vierailuun sähköpostitse: viestinta@kojamo.fi

 

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi