Takaisin arkistosivulle
23.11.2015 | Uutiset

Taustatietoa VVO-kon­ser­nin vuokran­määri­tyksestä ja voiton­jaosta

VVO-konsernin vuokrat määräytyvät joko markkinaehtoisesti tai omakustannusperusteisesti. Yhtiön vuokra-asuntokannasta noin 2/3 on vuokran määräytymiseltään markkinaehtoisia (Lumo) ja noin 1/3 omakustannusperusteisia (VVO). Markkinaperusteisessa vuokraustoiminnassa asuntojen vuokrat ovat vapaasti määritettäviä.

Yhtiö määrittelee markkinaehtoiset vuokransa siten, että ne tukevat yhtiön kestävän kasvun tavoitteita. Markkinaehtoisten Lumo-asuntojen valtakunnallinen keskineliövuokra oli keskimäärin kuluneen katsauskauden aikana 13,74 euroa. Omakustannusvuokranmäärityksen piiriin kuuluvien VVO-asuntojen vastaava luku oli keskimäärin 12,72 euroa. Vesi ja laajakaistayhteys kuuluvat vuokraan.

– VVO-konsernin vuokrakehitys on ennustettavaa ja tavoitteena on vastuullinen kiinteistöjen elinkaarihallinta. VVO:n vuokratavassa määritellään vuokrien tarkistusten enimmäismäärät. Vuokrien määräytymisen perusteet käsitellään ja hyväksytään vuosittain asukashallituksessa ja asukashallinnon talouden teemailloissa, toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo.

Ensi vuodelle ajoittuvat vuokrantarkistukset perustuvat toteutuneisiin ylläpitokustannuksiin ja tietoihin yleisestä kustannuskehityksestä. Eniten nousivat kiinteistövero sekä vesi- ja lämmityskustannukset. Vuokrantarkastukset perustuvat aina vuokrasopimusehtoihin. Vuokrantarkastukset astuvat voimaan 1.3.2016. Tieto asukkaille tarkastuksista lähetetään 23.11.2015.

Taustaksi myös julkisuudessa käytyyn keskusteluun VVO-konsernin voitonjaosta: osinkoa jaetaan omistajille ainoastaan markkinaehtoisen toiminnan tuloksesta.

Lisätiedot:
VVO-konsernin viestintä puh. 040 561 7269, viestanta(at)vvo.fi