Takaisin arkistosivulle
7.9.2006 | Uutiset

Tampereen Vehmaisiin uudentyyppistä pientaloasumista

VVO toteuttaa omistusasuntoja erillis- ja paritaloihin Tampereen Vehmaisiin, Kaukajärven rantaan. Nyt harjakorkeudessa olevat talot monipuolistavat tamperelaista rivitalovaltaista pientalorakentamista. As Oy Villa Aquarius on hyvä esimerkki rantamaisemaan toteutetusta huippuarkkitehtuurin mukaisesta yhtiömuotoisesta pientaloasumisesta.

Marraskuussa 2004 Tampereen kaupunki järjesti ensimmäistä kertaa tontinluovutuskilpailun kutsukilpailuna, jolla etsittiin toteuttajaa Kaukajärven ranta-alueen pientalotonteille. Kilpailutehtävänä oli suunnitella tonteille asemakaavan mukainen laadultaan korkeatasoinen asuinpientaloryhmä. VVO voitti kilpailun ehdotuksellaan ”Aquarius”.

As Oy Villa Aquarius on 16 huoneiston yhtiö, johon valmistuu kesäkuussa 2007 omistusasuntoja kuuteen erillis- ja viiteen paritaloon. Tilavat kaksitasoiset huoneistot ovat asuntotyypeiltään 4 – 5 h+k+s ja ne ovat kooltaan 124 – 154 m2. Arkkitehtitoimisto Erkki Helamaa ja Keijo Heiskanen Oy:n suunnittelemien huvilamaisten talojen asunnoista on näkymä Kaukajärvelle. Talojen suunnittelussa on huomioitu Kaukajärven arvokas rantamaisema.

VVO:n asuntosuunnittelu on palkittu aiemminkin. Yhtiö on voittanut tontinluovutuskilpailut muun muassa Helsingissä Myllypurossa, Arabianrannassa ja Konalassa sekä Espoossa vuoden 2006 asuntomessualueella. Omistusasuntotuotannon VVO aloitti vuonna 1998 ja vuosittain valmistuu noin 500 myytävää asuntoa.

Tampereelle VVO:n ensimmäiset omistusasunnot valmistuivat vuonna 2002. Merkittävin Tampereelle toteutettu omistusasuntoalue on Härmälän alue. Tällä hetkellä Tampereella on rakenteilla ja markkinoinnissa noin 100 omistusasuntoa muun muassa Pohtolaan ja Muotialaan. Ensi vuonna on tarkoitus aloittaa myös Vuoreksessa omistusasuntotuotanto. VVO omistaa Tampereella yli 3 500 vuokra-asuntoa, joista ensimmäiset valmistuivat jo vuonna 1970.

As Oy Villa Aquariukseen valmistuvien asuntojen harjannostajaisia vietetään torstaina 7.9.2006 kello 14:15 ravintola Myllärissä (Åkerlundinkatu 4). Sitä ennen uudentyyppiseen pientaloasumiseen voi tutustua työmaakierroksella (Vanha Kangasalantie 102) kello 13:00. Tervetuloa!

Lisätietoja:
VVO Rakennuttaja Oy
projektipäällikkö Anssi Kankaanpää, puh. 040 530 4098
johtaja Kalevi Holopainen, puh. 0400 803 689

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.