Takaisin arkistosivulle
20.10.2015 | Uutiset

Tampereen ja Hämeenlinnan VVO-kotikeskukset aloittavat Green Office -toiminnan

Green Office -pioneeri VVO-konserni tähtää valtakunnallisesti vihreäksi toimistoksi.

Green Office on WWF Suomen kehittämä toimistoille suunnattu ympäristöjärjestelmä, jonka tarkoituksena on auttaa työpaikkoja vähentämään ympäristökuormitustaan, lisäämään työtekijöiden ympäristötietoutta ja saavuttamaan säästöjä. Green Office perustettiin vuonna 2002, jonka jälkeen se on kasvanut maailmanlaajuiseksi ohjelmaksi kattaen tänä päivänä 11 eri maata. Suomessa Green Office -organisaatioita on 170 ja niissä työskentelee yhteensä yli 63 000 ihmistä.

W750_2015-10-20T09-34_-796635157_43

VVO:n pääkonttori Helsingissä on ollut Green Office -toimisto ohjelman perustamisesta asti. Nyt myös sen Hämeenlinnan ja Tampereen VVO-kotikeskukset muuttuvat Green Officeiksi ja tavoitteena on, että lopulta VVO on valtakunnallinen Green Office -toimija.

– VVO on yksi ensimmäisistä yrityksistä maailmassa, jolle on myönnetty Green Office -merkki ja ylpeänä voimme todeta, että täytämme edelleen sen kriteerit. Green Office on ollut meille erinomainen työkalu kattavaan energiankulutuksen seurantaan ja on lisännyt ympäristöasioiden huomioimista työyhteisössämme. Se sitouttaa työntekijät ympäristötyöhön konkreettisesti ja on viesti asian tärkeydestä myös yhteistyökumppaneillemme, joilta vaadimme ympäristötyön osalta paljon, VVO-talon Green Office -vastaava Jirka Tuominen sanoo.

Vaikuttavaa työtä, jolla on väliä

Suomen WWF Green Office -toimistot säästivät viime vuonna yhteensä 13 130 tonnia kasvihuonekaasupäästöjä aiempaan vuoteen verrattuna. Saman verran päästöjä syntyisi automatkasta, joka ulottuisi sata kertaa kuuhun ja takaisin. Säästö on lähes kaksinkertainen edellisen vuoden tuloksiin verrattuna ja suurempi kuin milloinkaan aikaisemmin. WWF Green Office on ympäristöjärjestelmä toimistoille.

– Tulokset ovat häkellyttävän upeat! Monet toimistot ovat tehneet ympäristötyötä jo pitkään ja onnistuvat siitä huolimatta pienentämään kulutustaan joka vuosi. Toimivasta ympäristöjärjestelmästä on poikkeuksetta hyötyä organisaatioille myös taloudellisesti. Vuoden mittaan säästöt kumuloituvat, viivan alle jää enemmän euroja ja luonto kiittää, WWF:n Green Office -päällikkö Helka Julkunen sanoo.

Green Office-toimistot tarkastetaan kolmen vuoden välein. VVO läpäisi WWF:n tekemän Green Office -tarkastuksen hyvin arvosanoin viimeksi joulukuussa 2013.

Lisätietoja:
toimitilavastaava Jirka Tuominen, VVO-yhtymä Oyj, p. 040 570 1138, etunimi.sukunimi(at)vvo.fi