Takaisin arkistosivulle
12.9.2011 | Uutiset

Suurpellossa pian tuhat asuntoa

Espoon Suurpellossa vietettiin elokuun lopussa info-paviljongin harjannostajaisia Espoo-päivän yhteydessä. Paviljongin viralliset avajaiset kokosi kutsuvieraat paikalle toteamaan alueen nopean ilmeen muutoksen. Alkujaan alueen rakentaminen lähti liikkeelle katujen, viemäröintien ja imujäteaseman rakentamisella. Vuoden 2011 loppuun mennessä Suurpeltoon on kuitenkin kohonnut jo lähes tuhat asuntoa. Suurpellon keskelle harjakorkeuteen kohonnut info-paviljonki palvelee syyskuun lopusta alkaen alueen asukkaita ja toimijoita tarjoamalla muun muassa tiloja pienimuotoisiin kokouksiin ja kerhotoimintaan.

Suurpellon suurimmat toimijat ovat VVO, Asuntosäätiö ja TA. Viimeisimpänä mukaan tulijana on Honkarakenne, joka etsii alueelle innokkaita ryhmärakennuttajia toteuttamaan 19 pientaloa. Asuntoja Suurpellosta löytyy kaikissa muodoissa: vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja ja omistusasuntoja. Ensimmäiset omakotitalorakentajat ovat myös jo alueella liikkeellä.

VVO:n vuokrakohteet sijaitsevat Suurpellon alkupäässä heti Turunväylän tuntumassa. Klariksentiellä ja Piilipuuntiellä. Kaiken kaikkiaan VVO:lla on vuoden 2011 loppuun mennessä Suurpellossa noin 300 asuntoa. Espoon VVO:n myyntineuvottelija Pia Pöllänen kertoo, että Suurpellossa asuntojen kysyntä on ylittänyt varsinkin joissakin asuntotyypeissä odotukset.

Uudet asukkaat ovat mieltyneet erityisesti moderneihin ja valoisiin asuntojen pohjaratkaisuihin sekä tilaviin parvekkeisiin. Myönteistä on myös, että asukastoiminta on lähtenyt uudiskohteissa varsin rivakasti liikkeelle.

Palvelut ovat rakentuneet asuntorakentamisen ohella vähitellen alueelle. Maakirjan päiväkoti sijaitsee Klariksentien kiinteistön kivijalassa. Toinen alueen päiväkodeista valmistuu vuoden 2013 aikana.

Modernissa Suurpellossa kerrostalojen alakerran palvelueteiseen on mahdollista saada lukittavat kaapit, joihin asukkaat voivat tilata verkkokaupasta suoraan ostokset. Alueen asukkaat ovatkin löytäneet mukavasti palvelun arjen kiireiden helpottajana.

Lisätietoja
Marjaana Kivioja
viestintäpäällikkö, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3589

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.