Takaisin arkistosivulle
16.6.2010 | Uutiset

Suurpellon ensimmäiset talot harja­korkeuteen Espoossa

Suurpellon uuden merkittävän asuntoalueen ensimmäisten talojen harjakorkeuden saavuttaminen on tärkeä tapahtuma VVO:n, Suurpellon ja koko Espoon kaupungin kannalta. Harjannostajaisia vietettiin Suurpellossa 16.6.2010.

Suurpellon Klariksentielle valmistuu syksyllä VVO:lle neljä vuokrakerrostaloa. Asukkaat pääsevät muuttamaan talojen 99 asuntoon loka-marraskuussa 2010. Kohteeseen valmistuu myös alueen ensimmäinen päiväkoti Espoon kaupungille. Päiväkodissa on hoitopaikat 33 lapselle.

Klariksentien rakennuskohde on edelläkävijä energiaa säästävässä asuntotuotannossa. Taloista kaksi tehdään A-energialuokkaa oleviksi matalaenergiataloiksi ja kaksi niin sanotuiksi normikerrostaloiksi.
– Tässä kohteessa on ensimmäisen kerran on mahdollisuus verrata ja tarkastella matalaenergiatalon lämmitysenergiasta saatavia säästöjä verrattuna normikerrostaloon koko talon elinkaaren ajan, sanoo hankekehitysjohtaja Esa Kankainen VVO:sta.

– Vuokra-asuntotuotantoa on lähes mahdotonta toteuttaa nykyisellä maanhinnalla, kunnallisteknisillä- ja rakennuskustannuksilla. Valtiovallan tulisi antaa panoksensa kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakennuttamiseksi uudisrakentamiselle asettavaan vaatimustasoon, sanoo toimitusjohtaja Olli Salakka VVO:sta.

Infraltaan ja palveluiltaan Suurpelto poikkeaa muista rakennusalueista: Kehä II varteen valmistuu syksyllä alueen automaattisen jätteidenkeruujärjestelmän terminaalirakennus, johon maan alla kulkevat jätteen päätyvät. Terminaalista jäteautot hakevat täydet kontit.

Seulon kauppakassipalvelu toimii jo koko Espoon alueella ja on valmiina palvelemaan myös Suurpellon uusia asukkaita. Kauppakassipalvelun avulla voi tilata kodin ruokaostokset tuoretuotteista pakasteisiin porraskäytävien palvelueteisiin odottamaan esimerkiksi töistä tulijaa.

Suurpelto on alue, jonka päävastuullisina toteuttajina ovat VVO ja Asuntosäätiö yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Suurpellon 325 hehtaarin alueelle rakennetaan miljoona kerrosneliömetriä. Asukkaiden virkistäytymistä varten on varattu 89 hehtaarin alue puistoille. Kaikkiaan asuntoja valmistuu arviolta 8 000. Alue rakennetaan eheäksi ja tiiviiksi kokonaisuudeksi, jossa infrastruktuuria tarvitaan normaalia vähemmän. Kodit, työpaikat, kulttuuri ja vapaa-ajan palvelut tulevat kävelyetäisyydelle.

Sijainniltaan Suurpelto on erinomainen. Se sijaitsee Espoon keskeisten liikenneväylien välissä; Kehä II, Turun moottoritie ja Länsiväylä sekä junarata ovat kaikki Suurpellon tuntumassa. Lisäksi kaavoissa on varaus pikaraitiotielinjalle.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Olli Salakka, puh. 0400 421 187
hankekehitysjohtaja Esa Kankainen, puh. 040 758 5580

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.