Takaisin arkistosivulle
12.12.2008 | Uutiset

Suunnittelukilpailussa painottui asiakasläheisyys ja kustannus­tehokkuus

VVO Rakennuttaja Oy ja Skanska kodit Oy sekä Helsingin kaupunki ovat järjestäneet yhdessä suunnittelukilpailun Helsingin itäisessä kantakaupungissa Etelä-Hermannissa sijaitsevien neljän asuinrakennustontin suunnittelemiseksi. Kilpailuun kutsuttiin neljä arkkitehtitoimistoa: Arkkitehdit Sarlin + Sopanen Oy, Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula ja Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy sekä ARK-house arkkitehdit Oy. Suunnittelukilpailun voitti Arkkitehdit Sarlin + Sopanen Oy ehdotuksellaan Klaffi.

Kilpailulla haettiin tiiviiseen kaupunkirakenteeseen soveltuvia laadukkaita ja kustannustehokkaita asumisen ratkaisuja, jossa painotettiin asuntojen kompaktia kokoa, toimivuutta ja asunnoista aukeavia näkyviä. Suunnittelussa tuli erityisesti huomioida asiakasläheisyys. Suunnitelmista teetettiin kustannusanalyysit Tocoman Oy:ssä.

– Kaikki neljä ehdotusta olivat korkeatasoisia, mutta voittaneessa ehdotuksessa on toimivia asuntoja, joista monista avautuu mainiot näkymät Vanhankaupungin selälle. Suunnitelmassa on parhaiten hyödynnetty merinäkymät. Lisäksi suunnitelma täytti asetetut kustannustavoitteet, kertoo alue- ja hankekehityksen johtaja Jari Mäkimattila.

Kilpailun tulos julkistettiin torstaina 11.12. kaupunkisuunnitteluvirastossa.
Lisätietoja:
Jari Mäkimattila, puh. 020 508 3614

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.