Takaisin arkistosivulle
14.11.2013 | Uutiset

Studiomaisia asuntoja ja autottomuutta Jätkäsaareen

Helsingin Juutinraumankatu 10:een on rakenteilla 61 studioasuntoa, joiden koko on keskimäärin 40 – 50 neliömetriä. Pilottina toteutettavaan korkotukikohteeseen tulee myös perheasunnoiksi sopivia isompia huoneistoja. Kerrostalo on autoton, mikä näkyy muun muassa väljissä polkupyörien säilytystiloissa ja hyvissä julkisen liikenteen yhteyksissä.

W750_2014-04-16T16-16_1740328371_30

VVO:n uudentyyppinen, niin sanottuun slow living -ajatteluun perustuva Preesens-kerrostalo on valmistumassa Jätkäsaareen. Juutinraumankatu 10:een kuuluu Helsingin kaupungin kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan. Taloon valmistuu 61 erilaista studioasuntoa ensi kesänä.

– Helsingin keskustan tuntumaan valmistuva Juutinraumankatu 10:n asunnot ovat hyvä osoitus siitä, millaista uudistuotantoa VVO:n haluaa kehittää. Asunnot ovat kompaktin kokoisia ja sijainti mahdollistaa hyvät joukkoliikenneyhteydet. Tämä kohde toteutetaan autottoman talon konseptilla, sanoo toimitusjohtaja Jani Nieminen VVO:sta.

Asuntosuunnittelun perusyksikkönä on studio, joka muodostuu keskustilasta ja siihen aukeavista alkovimaisista osista. Kompaktien studioasuntojen koko on 40 – 50 neliömetriä. Asunnoista on helppo pääsy yhteistiloihin ja erillisiin asuntojen yhteydessä sijaitseviin varastoihin. Pilottikohteeseen tulee myös perheasunnoiksi sopivia huoneistoja.

Studiomainen asuntotyyppi kehitettiin, kun etsittiin uudenlaisia vaihtoehtoja perinteiselle pienelle kerrostaloasuntomallille. Tavoitteena oli suunnitella laadukkaita pienehköjä asuntoja, jotka vastaisivat asukkaiden erilaisiin elämäntarpeisiin ja -tyyleihin.

Juutinraumankadun yhteistilojen erikoisuutena ovat väljät läpi talon kulkevat polkupyörien säilytys- ja huoltotilat. Jätkäsaaren palvelut sekä julkisen ja kevyen liikenteen hyvät yhteydet mahdollistavat vaivattoman liikkumisen kaupunkiympäristössä pyöräillen tai jalan. Kohde toteutetaan autottoman talon konseptilla, jolloin autopaikkojen rakentamisesta säästyneet kulut käytetään asunto- ja yhteistilaratkaisujen laadun kehittämiseen.

Juutinraumankatu 10:n harjannostajaisia vietettiin 14.11.2013. Hankkeen pääsuunnittelija on Juha Huuhtanen Arkkitehtitoimisto HMV:stä ja kokonaisurakoitsija Uudenmaan Mestari-Rakentajat Oy vastaavana työnjohtajana Kyösti Elfvengren. VVO:n puolelta projektipäällikkönä on Urpo Koivusaari ja valvojana Sakari Sahi. Hanke valmistuu kesällä 2014.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Jani Nieminen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3210, jani.nieminen@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.