Takaisin arkistosivulle
8.10.2014 | Uutiset

Rakuunan korttelin rakentaminen alkaa ensi keväänä

Lappeenrannan keskustaan sijoittuvan ns. Rakuuna-korttelin rakentaminen on varmistunut. Kortteliin tulee uusi K-supermarket sekä kaksi kerrostaloa, joissa on sekä omistus- että vuokra-asuntoja. Rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2015 ja hanke valmistuu vuoden lopussa 2016. Hankkeen kokonaisinvestointi on lähes 30 miljoonaa euroa.

vvo17

Lappeenrannan ydinkeskustan kehitys harppaa ensi keväänä askeleen eteenpäin, kun Rakuuna-korttelin rakentaminen käynnistyy loppukeväällä 2015. Tontille rakennetaan kaksi kerrostaloa sekä tilat uudelle K-supermarketille. Hankkeen kokonaisinvestointi on lähes 30 miljoonaa euroa.

Kohteen suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja rakennuslupahakemus jätetään Lappeenrannan kaupungille syksyn aikana. Rakuunan kortteli valmistuu vaiheittain ja aikataulu täsmentyy loppuvuoden aikana.

– Rakuunan kortteli on valmistuessaan hieno maamerkki Lappeenrannan kaupunkikuvassa, pohtii Keskon Kaakkois-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä.

Tontilla on rakennusoikeutta yhteensä 9 100 neliötä. K-supermarketille katutasoon tulevat tilat kasvavat nykyisestä noin 2 500 neliöön. Kaupan asiakkaille rakennetaan noin 70 autopaikkaa suoraan kaupan alapuolella olevaan parkkihalliin, josta on helppo kulkuyhteys sisälle kauppaan.

Päivittäistavarakaupan lisäksi Rakuunan kortteliin tulee yhteensä yli sata uutta asuntoa. As Oy Rakuunanheikkiin tulee noin 50 omistusasuntoa, jotka ovat Varte Oy:n omaa perustajaurakointia. Loput asunnot ovat VVO-yhtymä Oyj:n vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Kiinteistön parkkihalliin rakennetaan yhteensä 130 autopaikkaa, joista 70 on tarkoitettu kaupan asiakkaille. Ajoyhteys parkkihalliin tulee Sammonkadulta. Jalankulkijoille tulee parkkihalliin kaksi erillistä sisäänkäyntiä, joista toinen Oksasenkadun puolelta toria vastapäätä ja toinen Oksasenkadun ja Sammonkadun kulmasta. Rakentamisessa huomioidaan mahdollinen yhteys toriparkkiin.

– As Oy Rakuunanheikin asuntojen kysyntä on ollut poikkeuksellisen vilkasta ja noin 60 prosenttia asunnoista on jo varattu, kertoo Varte Oy:n toimitusjohtaja Heikki Koho.

– Vuokra-asuntomme ovat palveluvalikoimaltaan Lumo-koteja, joita rakennutamme strategiamme mukaisesti tuhat vuosittain, sanoo kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen VVO-yhtymästä.

Tontilla sijaitseva nykyinen K-supermarket Rakuuna suljetaan keväällä rakennustöiden ajaksi. Rakennustöiden ajan Lappeenrannan keskustan asukkaita palvelevat K-market Kanneli sekä keväällä avattava K-supermarket kauppakeskus Iso-Kristiinassa.

Lisätietoja:

Aluejohtaja Timo Heikkilä, Kesko Kaakkois-Suomi, puh. 0500 496 170
Toimitusjohtaja Heikki Koho, Varte Oy, puh. 040 545 6553
Kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 0400 243 144

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.