Takaisin arkistosivulle
17.8.2016 | Uutiset

Rakuunan kiinteistössä juhlitaan harjannostajaisia

Lappeenrannan keskustassa Rakuunan kiinteistö on noussut harjakorkeuteen ja sitä juhlitaan hernekeitolla ja hyvillä puheilla torstaina 18.8.2016. Kiinteistöön tulee K-supermarket Rakuuna sekä kaksi kerrostaloa, joissa on yhteensä yli 100 asuntoa. Kauppa avataan joulukaupoille ja asunnot valmistuvat myös vuodenvaihteeseen mennessä. Kohteen KVR-urakoitsija on Varte Oy, joka vastaa sekä kohteen suunnittelusta että rakentamisesta.

Lpr Sammonkatu 5 Rakuuna

Lappeenrannan Sammonkadulta purettiin pois entinen K-supermarketin rakennus ja koko kortteli on nyt rakennettu uudestaan. Tontille on noussut mittava, tilavuudeltaan yli 50.000 m3:n kiinteistökokonaisuus, jossa katutasossa sijaitsevan liikekerroksen lisäksi on kaksi maanalaista pysäköintikerrosta. Liikekerroksen yläpuolella on kaksi kerrostaloa, jotka yhdistyvät parvekerakenteilla toisiinsa. Maan päälle kerroksia on noussut kaikkiaan kuusi.

Katutasossa sijaitsevassa K-supermarketissa on tilaa noin 2500 neliötä ja kaupalle on varattu pysäköintihallista 70 parkkipaikkaa. Hallista pääsee kauppaan suoraan liukutasoa pitkin.

Varte Oy on toteuttanut Kauppatorin puoleiseen kerrostalokohteeseen 54 omistusasuntoa. Sammonkadun suuntaiseen taloon on valmistumassa 52 asuntoa, jotka ovat VVO-yhtymä Oyj:n vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Molempien kerrostalojen asukkaiden käyttöön on rakennettu pysäköintilaitokseen yli 60 autopaikkaa.

– K-supermarketin kauppiaina jatkavat Hanni ja Jarkko Kolehmainen ja olen iloinen siitä, että tutut ja osaavat kauppiaat palaavat K-supermarket Rakuunan ohjaimiin. Kauppa työllistää kauppiasparin lisäksi noin 20 työntekijää ja rekrytointi on jo alkanut, kertoo Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen.

– As Oy Rakuunanheikin 54 omistusasunnosta on enää noin vapaana ja hyvällä paikalla olevien asuntojen kysyntä onkin ollut erittäin vilkasta, kertoo hyvillään Varte Oy:n toimitusjohtaja Heikki Koho.

– Uudet upeat Lumo-vuokrakodit tulevat hyvien palvelujen ääreen. Kun markkinointi käynnistyy, asunnon voi vuokrata vaikka heti uudesta Lumo kotinyt.fi -palvelusta, kuvailee kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen VVO-yhtymä Oyj:stä.

Lisätietoja:

Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen, puh. 050 368 7980

Varte Oy:n toimitusjohtaja Heikki Koho, puh. 040 545 6553

VVO-yhtymä Oyj kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen, puh. 0400 243 144

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.