Takaisin arkistosivulle
25.3.2010 | Uutiset

Rakennusliiton Matti Harjuniemi: ammattimaista vuokran­antajaa tarvitaan

VVO:n hallitukseen valittu Rakennusliiton Matti Harjuniemi (51) tuntee VVO:n hyvin. Hän on istunut aiemmin VVO Rakennuttajan hallituksessa, mutta hän on seurannut läheltä myös vuokraustoimintaa. Noin 88 000 jäsenen Rakennusliitto on Harjuniemen mukaan VVO:lle merkittävä omistaja ja taustatekijä.

– VVO on kärkitekijä vuokramarkkinoilla, mutta ennen kaikkea VVO on profiloitunut ammattimaisena vuokranantajana, joka on turvallinen ja huomioi asukkaansa. Yrityksen toiminnalla on pitkät historialliset perinteet yhteiskuntavastuullisena toimijana ja tämän soisi jatkuvan tulevaisuudessakin, pohtii Harjuniemi.

Harjuniemen mukaan VVO:lla on rakennusalalla vankka brändi ja sen avulla se on saanut hyviä yhteistyökumppaneita ja voittanut suunnittelukilpailuja. Näin yritys on ollut edistämässä ja kehittämässä vuokra-asumista.

VVO on Harjuniemen mukaan onnistunut myös aluerakentamisessa ja se on saanut isoja hankkeita toteutettavaksi. Yhtenä hän mainitsee Espoon Suurpellon, jonne VVO toteuttaa nykyaikaista rakentamista muun muassa matalaenergian osalta.
– VVO:n on jatkettava vuokra-asumisen kehittämistä tulevaisuudessakin. Suomessa on lähes 800 000 vuokra-asuntoa eikä määrä tule varmastikaan vähenemään. VVO:lla on suurena toimijana mahdollisuus vaikuttaa suomalaiseen vuokra-asumiseen ja sen kehittämiseen, painottaa Harjuniemi.

Harjuniemen mukaan taloudellinen taantuma jätti jälkensä myös vuokra-asuntomarkkinoille. Taantumassa ahtaimmille joutuivat juuri kaikkein matalapalkkaisimmat tulonsaajat. Lisäksi kasvukeskuksiin kohdistuva voimakas muuttopaine maan sisäisesti ja maahanmuuttajienkin osalta on vääristänyt vuokra-asuntomarkkinoita.
– Kallis rakennusmaa, laadukas rakentaminen hyvien liikenneyhteyksien varrelle, yhdistettynä kohtuuhintainen vuokra-asumiseen on hankala yhtälö toteuttaa, harmittelee Harjuniemi.

VVO:n keskeisimpinä tulevaisuuden haasteina Harjuniemi luettelee liiketoiminnan vakaana ja tuottavana pitämisen, kaupungistumisen tuomat asuntopoliittiset haasteet sekä ikääntyvän asuntokannan peruskorjaustarpeiden oikean resursoinnin.
– Näen VVO:n tulevaisuuden hyvin vahvana. Ahkera työskentely ja myös mukavuusalueiden rohkea ylittäminen ovat hyvin toimivan yrityksen piirteitä, joihin VVO:kin on toiminnassaan tottunut, summaa Harjuniemi.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.