Takaisin arkistosivulle
7.9.2016 | Uutiset

Parveketupakointi päättyy uusissa ja peruskorjattavissa kohteissa

VVO-konserni päätti kieltää parveketupakoinnin kaikissa uusissa ja peruskorjattavissa kohteissa. Tällä päätöksellä halutaan tukea asukkaiden asumisterveyttä ja -mukavuutta. Uudistuksen jälkeen tupakointi on näissä kohteissa sallittu ainoastaan tarkoitukseen osoitetuilla alueilla. Ensimmäiset uudis- ja peruskorjauskohteet, joissa on parveketupakointikielto, valmistuvat helmikuussa vuonna 2017.

Tupakointi asuinhuoneiston sisätiloissa on ollut kiellettyä kaikissa 1.5.2011 jälkeen tehdyissä vuokrasopimuksissa. Sen lisäksi tupakointi on ollut kielletty asukkaiden yhteisissä tiloissa kuten porraskäytävissä, hisseissä, kellari- ja kerhotiloissa sekä sauna- ja pesutiloissa.

– Tupakansavun kulkeutuminen parvekkeilta naapuriin on asiakkaidemme yleisimpiä huolenaiheita. Haluamme tällä linjauksella varmistaa, että vuokra-asunnoissa on tässäkin mielessä hyvä asua, VVO-konsernin asiakkuusjohtaja Juha Heino kertoo.

Tupakkalain hengessä

Elokuussa voimaan tullut uusi tupakkalaki antaa taloyhtiöille mahdollisuuden hakea kunnalta tupakointikieltoa parvekkeille ja muille ulkoalueille, kuten terasseille. Kunnan viranomainen voi määrätä tupakointikiellon, jos savua voi rakenteiden ja muiden olosuhteiden vuoksi kulkeutua muutoin kuin poikkeuksellisesti esimerkiksi parvekkeelta toiselle. Savun kulkeutuminen riittää kiellon määräämiseen eikä terveyshaittaa tarvitse osoittaa, toisin kuin nykyisin terveydensuojelulain mukaisessa menettelyssä. Tiukemmin edellytyksin on mahdollista puuttua tilanteeseen myös silloin, jos savu leviää asunnosta toiseen rakenteiden kautta. [1]

– Uuden tupakkalain taloyhtiöitä koskevan osuuden hengessä päivitämme nyt vuokrasopimuksiamme uudis- ja peruskorjauskohteissa.

Ensimmäiset kohteet, missä parveketupakoinnin kielto astuu voimaan, ovat helmikuussa 2017 valmistuvat kohteet Bostoninkaari 2 Tuusulan Hyrylässä sekä Helsingin Retkeilijänkatu 1 Rastilassa ja Eteläinen Hesperiankatu 18 Töölössä.

Lisätietoja:

Asiakkuusjohtaja Juha Heino, VVO-yhtymä Oyj, puh.0205083704, etunimi.sukunimi(at)vvo.fi

[1] STM, www.stm.fi, ”Tupakkalaki tiukentuu – uusi laki voimaan 15.8.2016”, 29.6.2016

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.