Takaisin arkistosivulle
22.4.2010 | Uutiset

Pappilanmäen uudistaloihin ensimmäiset asukkaat vapuksi

VVO-yhtymälle valmistuu huhtikuun lopussa Kuopion keskustan tuntumaan Papinkuja 7:ään kolme hissillistä vuokrakerrostaloa, joissa on yhteensä 59 huoneistoa. Asuntojen huoneistokoot vaihtelevat 32,5 m²:n yksiöistä aina 87,5 m²:n neljään huoneeseen ja keittiöön asuntoihin. Suurimmissa huoneistoissa on erikoisuutena 7 – 8 m²:n viherhuoneet. Asukkaiden käytössä on kaksi näkö-alasaunaa, mistä voi pujahtaa vilvoittelemaan lasitetulle ulkoterassille. Sieltä on hulppeat näköalat kaikkiin ilmansuuntiin. Saunan yhteydessä on asukkaiden yhteinen monitoimitila, johon kuuluvat viherhuone minikeittiöllä.

Pitkään odotettu Pappilanmäen asuinalue saa nyt ensimmäiset uudet asukkaansa. Hienolle ja keskeiselle paikalla valmistuviin taloihin muuttaa sinkkuja, pariskuntia, senioreja sekä muutamia lapsiperheitä.
– Kiinnostus uusia asuntoja kohtaan oli valtaisaa, sanoo Kuopion VVO-kotikeskuksen aluepäällikkö Heikki Räsänen. Nyt valmistuvan kohteen naapuriin Papinkuja 3:een VVO alkaa syksyllä rakentaa 54 asuntoa, jotka valmistuvat ensi vuonna.

Pappilanmäen uudet talot ovat osa VVO:n energiatehokkuuteen pyrkivää rakentamista. Energiatehokkuuteen päästään, kun poistoilman lämpö otetaan aiempaa tehokkaammin talteen. Myös rakennusosien lämmöneristyksiin on kiinnitetty erityistä huomiota, esimerkiksi ulkoseinissä on eristeenä yli 20 senttiä villaa. Ikkunat ovat 4-lasisia. Papinkujan kiinteistö onkin energiatehokkaampi kuin vuonna 2010 voimaan tulleet energiamääräykset edellyttävät.

VVO Pappilanmäessä päänavaajana

– Pappilanmäen rakentaminen on herättänyt kovasti kiinnostusta. Alueen suunnittelu ja kaavoitusprosessi kestivät lähes 10 vuotta. Tuntuu oikein hyvälle, että Pappilanmäki on nyt tässä vaiheessa, että asukkaat pääsevät muuttamaan. Uudet vuokra-asunnot tulevat kovaan tarpeeseen, sanoo Kuopion asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo. On hyvä, että VVO on merkittävänä vuok-ranantajana ollut alueella päänavaajan.

Taloon muuttaa tyytyväistä väkeä

– Olemme todella onnellisia, että saimme asunnon Papinkujalta. Täältä on vain 10 minuutin kävelymatka torille ja muutkin palvelut ovat lähistöllä, iloitsee Irja Tossavainen. Hän muuttaa kolmen huoneen ja keittiön asuntoon yhdessä miehensä ja aikuisen poikansa kanssa. Poika auttelee tar-vittaessa eläkeläispariskuntaa arjen askareissa. Asuntonäytössä huonejärjestys, talon yhteistilat sekä rakentamisen jälki havaittiin hyväksi.
– Pappilanmäkeä pidettiin aikoinaan vähän hienompana asuinalueena ja sitä kutsuttiinkin ”Rikkaidenrinteeksi”, Tossavainen muistelee.

VVO:lla on Kuopiossa 1 596 vuokra-asuntoa.

Lisätietoja:
VVO:n aluepäällikkö Heikki Räsänen puh. 020 508 4710
Kuopion kaupungin asuntotoimenjohtaja
Hannu Harjunheimo puh. 044 718 5050

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.