Takaisin arkistosivulle
13.3.2009 | Uutiset

Pappilanmäen rakentaminen alkaa Kuopiossa

Pappilanmäen asuinalueen rakentaminen käynnistyy tällä viikolla, kun VVO aloittaa yhteensä 59 korkotukivuokra-asunnon rakennuttamisen.
– Tämä on positiivinen signaali Kuopion asuntorakentamiseen, kun pystymme lisäämään vuokra-asuntotarjontaamme. Meiltä kysytään jatkuvasti erityisesti pienempiä kaupunkiasuntoja, kertoo VVO-kotikeskuksen aluepäällikkö Heikki Räsänen.

Pappilanmäelle on suunnitteilla yli 100 vuokra-asunnon rakennuttaminen kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen, Asunto Oy Kuopion Papinkuja 7:n on määrä valmistua toukokuussa 2010. Rakennusurakoitsijana toimii NCC Rakennus Oy. Arkkitehtitoimistona on Qvim Arkkitehdit Oy, pääsuunnittelijana Rainer Qvick.

VVO:n uusi vuokratalohanke toteutetaan matalaenergiahankkeena, mikä liittyy NCC Rakennus Oy:n niin sanottuun Green Living-kehitysprojektiin. Tavoitteena on parantaa asuinrakennusten energiatehokkuutta kustannustehokkaasti ja tukea asukasta energiatehokkaassa asumisessa. Projektissa syntynyttä osaamista, teknisiä ratkaisuja sekä toimintamalleja VVO ja NCC pystyvät hyödyntämään laajasti omassa tuotannossaan.

Green Living-projekti on osa Tekesin Kestävä yhdyskunta -ohjelmaa. Tutkimuskumppaneina kehitysprojektissa ovat alan johtavat tutkimuslaitokset TKK, TTY sekä VTT.

Papinkuja 7:n huoneistot ovat pääosin kaksioita (41,5 – 55,5 m2) ja pieniä yksiöitä (32,5 – 39 m2), Lisäksi rakennetaan seitsemän kolmiota (67,5 – 70 m2), joissa on viherhuone sekä kolme saunallista neljän huoneen asuntoa (87 m2). Asukkaiden yhteiskäyttöön rakennetaan keskimmäisen kerrostalon ylimpään kerrokseen näköalasauna ja monitoimitila lasitettuine terasseineen, joista on upeat näköalat Kuopion keskustaan ja Kallavedelle.
Lisätietoja:
aluepäällikkö Heikki Räsänen, VVO-kotikeskus, p. 0400 570 120
projektipäällikkö Mikko Korhonen, VVO Rakennuttaja Oy, p. 0400 405 646
projektipäällikkö Risto Keränen, NCC Rakennus Oy, p. 050 520 4840

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.