Takaisin arkistosivulle
27.8.2015 | Uutiset

Opinmäki juhlii avajaisiaan lauantaina 29. elokuuta

Moderni, monipuolinen oppimiskeskus ja kohtauspaikka Suurpellon asukkaille

Opinmäen-avajaiset.jpg

Suurpellossa sijaitsevan Opinmäen monitoimitalon ja koulun avoimia ovia vietetään lauantaina 29.8. Opinmäki on Espoon historian suurin monitoimitalo- ja kouluhanke. Siitä vastaa kaupungin omistama osakeyhtiö, KOy Opinmäen Kampus.

VVO-konsernilla on Suurpellossa kohteita Klariksentiellä ja Piilipuuntiellä.

– Suurpeltoon rakentuu seuraavan kymmenen vuoden aikana uusi innovatiivinen asuin-, koulutus- ja yritysympäristö. Opinmäellä tulee oleman iso rooli Suurpellon yhteisön luomisessa ja toivomme asukkaidemme saavan siitä paljon iloa ja hyötyä arkeensa, VVO-yhtymän tuoteryhmävastaava Laura Koiranen sanoo.

Suurpellon Opinmäen oppimiskeskuksesta löytyy jatkossa laaja valikoima Espoon sivistystoimen palveluja kaikenikäisille kuntalaisille. Opinmäessä toimii kirjaston lisäksi kansainvälinen koulu, suomenkielinen peruskoulu, auditorio, varhaiskasvatuksen tiloja, liikuntahalli sekä työväenopiston ja nuorisotoimen tiloja. Kaikki Espoon englanninkielinen kouluopetus keskitetään syksystä 2015 alkaen Opinmäkeen.

Opinmäki on ehdokkaana Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi. Voittajan valitsee säveltäjä Kaija Saariaho ja päätös julkistetaan 23. syyskuuta.

Omatoimista, elinikäistä oppimista

Opinmäen tilaratkaisu perustuu omatoimisuutta ja vuorovaikutusta tukevaan tutkivan oppimisen malliin, joka tukee elinikäistä oppimista. Taide- ja taitoaineiden, luonnontieteiden, kielten ja reaaliaineiden opetusta voidaan yhdistellä. Ruokasali, auditorio, liikuntahalli, kirjasto sekä taideopetuksen tilat ja työpajat tarjoavat monipuolisia kokoontumis- ja harrastustiloja. Opinmäki palvelee iltaisin ja viikonloppuisin myös nuorisotyötä ja aikuiskoulutusta sekä urheilutapahtumia.

Opinmäen tilat ja välineet ovat myös alueen asukkaiden, järjestöjen, yhdistysten ja muiden toimijoiden käytössä. Yhteisessä käytössä olevat tilat ja välineet edellyttävät eri toimijoiden ja eri kieli- ja ikäryhmien yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Opinmäen valmistumisen jälkeen käynnistyy Päivänkehrän koulun peruskorjaus. Päivänkehrän oppilaita siirtyy Opinmäkeen puoleksitoista vuodeksi. Opinmäen peruskoulun toiminta käynnistyy Päivänkehrän oppilaiden palatessa peruskorjattuun kouluunsa vuoden 2017 alusta.

AKKU on Suurpellon sykkivä sydän

Espoon kaupunginkirjasto avasi 12.8.2015 Suurpellon Opinmäkeen Aktiivisen oppimisen keskuksen eli AKUn. AKUn toiminta rakentuu kaupunginjohtajan innovaatiokilpailussaan palkitseman Paja-konseptin ympärille.

AKUssa tuetaan elinikäistä oppimista tekemisen kautta. AKUn toiminta suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Nuorisopalveluiden ja Opinmäen muiden toimijoiden kanssa. AKKU pyrkii vastaamaan sekä koulujen oppilaiden että lähialueen asukkaiden tarpeisiin.

AKUn kokoelma sisältää bestsellereitä, lehtiä ja kuvakirjoja. Muista kirjastoista Helmet-järjestelmän kautta varatut kirjat on helppo noutaa AKUsta. AKKU tarjoaa tapahtumia monipuolisesti kaikille. Tilasta löytyy viimeisintä teknologiaa, mm. 3D-tulostimia, älyompelukone, vinyylileikkuri ja LEGO-robotteja. Lisäksi AKUssa kokoontuu myös erikielisiä kielikahviloita ja muista kirjastoista tuttu Novellikoukku.

AKKU toimii Espoon ensimmäisenä omatoimikirjastona. Palveluja pääsee käyttämään HelMet-kirjastokortilla maanantaista sunnuntaihin klo 7-22.

– AKUn tavoitteena on olla kasvavan Suurpellon asuinalueen sykkivä sydän, sanoo erikoiskirjastonhoitaja Raisa Alameri, jota tullaan näkemään usein AKUssa. – Myös Börje-koira tulee silloin tällöin käymään, sekä lukukoirana että rapsuteltavana.

Avajaispäivän ohjelma

Lisätietoja:

Tuoteryhmävastaava Laura Koiranen, VVO-yhtymä Oyj, p. 020 508 3411, etunimi.sukunimi@vvo.fi