Takaisin arkistosivulle
17.6.2022 | Työntekijätarinat

Muksu mukaan töihin -päivä ilahdutti sekä aikuisia että lapsia

Kojamon pääkonttorilla vietettiin ensimmäistä kertaa Muksu mukaan töihin -päivää keskiviikkona 15.6.2022, ja toimisto täyttyi kojamolaisten lapsien ja lastenlasten iloisista nauruista. Päivän tarkoituksena oli ilahduttaa kojamolaisia sekä helpottaa koulusta lomailevien lapsien vanhempien arkea.

Päivän aikana lapset pääsivät pelailemaan ja askartelemaan sekä tietenkin seikkailemaan konttorin käytävillä. Ahkerassa käytössä olivat etenkin pingispöytä ja renkaanheittopeli. Kojamon rakas maskotti, Kyösti Kojamo, pääsi myös puuhasteluun mukaan.

Päivän järjestelyistä vastannut toimitilavastaava Jirka Tuominen kertoo tapahtuman saaneen paljon positiivista palautetta vanhemmilta, ja lapsetkin vaikuttivat viihtyvän varsin hyvin.

“Aivan ihana idea, ei voi kuin kehua, kuinka hienossa paikassa on töissä”, innostui palveluneuvoja Kristiina Hirvonen.

Päivän tarjoilut oli suunniteltu teemaan sopiviksi, ja hampurilaisbaari sekä jäätelöannokset saavuttivatkin suuren suosion myös muiden kuin nuorten vierailijoiden keskuudessa.

Ohjelmaan kuului myös huipputasoinen arkkitehtikilpailu, jossa lapset pääsivät piirtämään ja askartelemaan unelmiensa koteja. Karkkipalkalla työskennellyt ahkera suunnittelutiimi sai aikaan innovatiivisia luomuksia, joista poimitaan varmasti ideoita myös uusiin Lumo-koteihin.

”Näistä tuli niin hienoja! Lasten tekemisessä toteutui mahtavasti meidän rohkeus uudistaa -arvo”, kehui kilpailun tuomarina toiminut kesätyöntekijä ja sisustusarkkitehtiopiskelija Henna Haarala. Tuomarin tehtävä osoittautui liiankin haastavaksi. Koska yhtä selkeää voittajaa ei löytynyt, päätettiin palkita kaikki osallistujat.

Lapset kiittelivät, kun saivat tutustua Kojamoon. Eräs vierailija kommentoi päivän olleen ”sikasiisti”, ja toinen ei olisi halunnut lähteä kotiin lainkaan.