Takaisin arkistosivulle
10.5.2010 | Uutiset

Mittava peruskorjaus uudistaa Tampereen Nekalan­kulman asunnot – Kysyntä keskustan pien­asunnoista kovaa

Tampereella Nekalassa sijaitseva VVO:n Nekalankulman peruskorjaushankeen ensimmäinen vaihe lähestyy maaliaan. Kohteessa on runsaat 200 yksiötä ja kaksiota kooltaan 23,5 m²- 47,5 m². Suurempia asuntoja ei kohteesta löydy lainkaan. Ensimmäisessä vaiheessa asukkaat pääsevät muuttamaan A ja B -rappujen asuntoihin elokuun alkuun mennessä. Loput 150 asuntoa valmistuvat syksyllä 2010.

Mittava peruskorjaushanke maksaa runsaat neljä miljoonaa euroa ja sen toteutuksesta vastaa Lemminkäinen Talo Oy. Projektipäällikkö Jorma Jyrkinen VVO:lta kertoo, että remontti myllertää talon käytännössä uudenveroiseksi.

Kohteesta uudistetaan kokonaisuudessaan huoneistojen keittiöt ja kylpyhuonetilat. Julkisivun ilme muuttuu uusien parvekelinjojen, ikkunoiden ja värityksen osalta nykyaikaiseksi. Myös talon yhteistilat ja porrashuoneet uudistetaan.

Vihreä Nekalan kaupunginosa Iidesjärven läheisyydessä

Tampereen VVO-kotikeskuksen asiakaspalvelupäällikkö Asta Lahtinen valottaa kohteen historiasta, että alkuaikoina kiinteistö rakennettiin helpottamaan työvoiman liikkuvuutta. Kohde tarjosi kauempaa työn perässä muuttaneille työntekijöille alkuajan asunnon. VVO osti kohteen vuokra-asunnoiksi 1980-1990 -lukujen taitteessa.

– Kohde sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset, liikkuipa sitten julkisilla tai omalla ajoneuvolla. Alue on tunnettu myös puistoistaan. Tämän vuoksi Nekalankulma on aina houkutellut asukkaiksi niin opiskelijoita kuin iäkkäämpiäkin asukkaita, toteaa Lahtinen.

– Asuminen remontin keskellä olisi ollut näin mittavassa hankkeessa mahdotonta. Suuren vuokrataloyhtiön etuna on, että pystyimme kuitenkin tarjoamaan melko usealle kodin muista VVO:n kohteista. Nyt asukasvalintojen yhteydessä aika monella vanhoista asukkaista on ollut halukkuutta muuttaa takaisin, kertoo Lahtinen.

Valoisien ja toimivien pienasuntojen lisäksi talossa on viihtyisät ja väljät talosaunat, ilmainen pesutupa mankeli- ja kuivaushuone, kerhohuone sekä ulkoiluväline- ja irtaimistovarastot. Asukkailla on mahdollisuus myös autopaikkaan omasta pihasta. Vapaarahoitteisen kohteen 17 e/m² vuokra sisältää sekä vesi- että käyttösähkön.

– Tampere on vireä opiskelijakaupunki, jossa on kysyntä erityisesti pienistä asunnoista on kovaa. Pystymme Nekalan kohteessa tyydyttämään mukavasti pienasuntojen kysyntää. Asukasvalinnoissa huomioimme kohteen erityisyyden. Hyvän asukasyhteistyön edellytys on, että pystymme löytämään kohteeseen niin iäkkäämpiä kuin nuoriakin asukkaita. Tuntuu, että tähän kohteeseen saadaan mukava asukaskanta ja vireä asukasyhteistyö liikkeelle, iloitsee Lahtinen.
Lisätietoja:
Asiakaspalvelupäällikkö Asta Lahtinen, puh. 020 508 4440
Projektipäällikkö Jorma Jyrkinen, puh. 020 508 4417

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.