Takaisin arkistosivulle
24.8.2010 | Uutiset

Ministeri Jan Vapaavuori muuraa Leinelän asuin­alueen peruskiven 24.8.

Tulevan Kehäradan ensimmäinen uusi asuinalue Leinelä on nousemassa Kukkukallion ympärille keskelle Vantaata. Asuntoministeri Jan Vapaavuori muuraa alueen peruskiven tiistaina 24.8. Peruskiveen muurataan päivän lehdet, käytössä olevat Suomen kolikot, uusi Leinelä-lehti, alueen piirustukset sekä lasten piirustuksia tulevaisuuden kodista.

Leinelä on osoittautunut asuinalueeksi, josta on helppo pitää. Tästä osoituksena on muun muassa se, että Lemminkäisen kahden ensimmäisen rakenteille lähteneen talon kaikki asunnot varattiin hyvin nopeasti ja Asuntosäätiön asumisoikeusasunnot suurimpia asuntoja myöten ovat kovasti kysyttyjä. Myös Skanskan ennakkomarkkinoinnin vauhdikas alku on osoittanut Leinelän olevan kiinnostava asuinalue.

Asuntosäätiön ja Lemminkäisen ensimmäiset asuinkerrostalot ovat rakenteilla, Skanskan ja VVO:n hankkeet käynnistyvät vuoden loppupuolella. VVO:lle valmistuu Puunhaltijankuja 1:een ja 3:een kaksi nelikerroksista kerrostaloa. Taloihin valmistuu alustavien suunnitelmien mukaan 72 korkotuettua vuokra-asuntoa, joihin asukkaat pääsevät muuttamaan tammikuussa 2012. Myös Avara aloittanee kohteensa loppuvuodesta. Alueen ensimmäinen päiväkoti valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Leinelä on suunniteltu yhteistyössä kaupungin ja sen toteuttajien kesken. Näin on varmistettu, että Leinelästä tulee laadukas ja omaleimainen asuinalue, jolle ominaista ovat hyvät liikenneyhteydet, luonto, esteettömyys ja moni-ilmeinen taide osana arkipäivää.

Leinelään rakennetaan lähivuosina koteja kaikkiaan noin 2 600 ihmiselle. Alueelle tulee eri kokoisia ja hallintamuotoisia asuntoja sekä kerros- että rivitaloihin.

Liikenteellisesti Leinelä sijaitsee erinomaisessa paikassa: Tuusulanväylän ja Lahdenväylän välissä ja tulevan Kehäradan varressa. Vuonna 2014 valmistuvaa Kehärataa pitkin Leinelään pääsee esimerkiksi lentoasemalta tai Tikkurilasta muutamassa minuutissa.

Leinelän kaupunginosa on suunniteltu ja se toteutetaan yhteistyöprojektina, jossa Van-taan kaupungin kumppaneina ovat Asuntosäätiö, Avara, Lemminkäinen, Skanska ja VVO. Leinelän asuinalueen markkinointia toteuttaa Vantaan markkinointi Oy yhdessä Leinelän Kehitys Oy:n kanssa.

lisätietoja: Jari Mäkimattila, yksikön johtaja, VVO, puh. 020 508 3614

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.