Takaisin arkistosivulle
1.6.2015 | Uutiset

Metropolian opiskelijoiden projekti innostaa nuoria mukaan asukastoimintaan

Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat toteuttivat kevään 2015 aikana yhteistyössä VVO:n kanssa innovaatioprojektin, jossa kerättiin tietoa alle 40-vuotiaiden asukkaiden kiinnostuksesta asukastoimintaan.

Lumo- ja VVO-kotien asukastoiminta on vireää, mutta aktiivisimmat osallistujat ovat ikäluokaltaan pääasiassa vanhempaa asukaskuntaa. Erityisesti nuoria toivotaan entistä enemmän mukaan toimintaan, jotta toiminnan jatkuminen myös tulevaisuudessa voitaisiin varmistaa. Jokaisella asukkaalla iästä riippumatta on mahdollisuus vaikuttaa oman talonsa asioihin sekä omaan asumisviihtyvyyteensä asukastoiminnan kautta. Uudet, tuoreet ja nuorekkaat ideat ovat enemmän kuin tervetulleita!

Metropolian opiskelijoiden projektin aikana haastateltiin VVO:n asukasaktiiveja pääkaupunkiseudulla ja tehtiin sähköpostikysely pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa asuville nuorille asukkaille. Kyselyn vastausten mukaan nuorilla on kiinnostusta mm. yhteisiin tapahtumiin, kerhotilan tuunaukseen ja asukkaiden yhteiseen ilmoitustauluun.

Asukasaktiivien haastatteluista koottiin oppilastyönä esittelyvideo, joka tiivistää sen, mitä kaikkea hyvä asukastoiminta pitää sisällään, mitä se parhaimmillaan voi olla ja miksi nuorenkin kannattaa liittyä mukaan asukastoimintaan.

Lisätietoja: Pekka Kivistö, pekka.kivisto(at)vvo.fi, +358205083711.

Katso video