Takaisin arkistosivulle
18.8.2009 | Uutiset

Matalaenergia­rakentaminen ohjaa Suurpeltoa innovatiiviseen rakentamiseen

Pääkaupunkiseudun yksi suurimmista asuin- ja yritysrakennushankkeista Espoon Suurpellossa käynnistyi alkukesästä. VVO:n ja Asuntosäätiön aloittama asuntotuotanto on jo hyvässä vauhdissa. Suurpellon peruskivenmuurausjuhlaa vietetään torstaina 20.8.2009 klo 15.00 alkaen kutsuvieraiden kanssa, mutta myös kaikille avoimella yleisötilaisuudella.

Kerrosneliömetrejä Suurpeltoon tulee noin miljoona 325 hehtaarin alueelle. Siitä 89 hehtaaria tullaan pyhittämään puistoille virkistäytymistä varten. Asuntoja valmistuu lähes 10 000 ja työpaikkoja useita tuhansia. Alue rakennetaan eheäksi ja tiiviiksi kokonaisuudeksi, jossa infrastruktuuria tarvitaan normaalia vähemmän. Kodit, työpaikat, kulttuuri ja vapaa-ajan palvelut tulevat kävelyetäisyydelle. Suurpellon esikuvana on aito puutarhakaupunki, Tapiola, nykyaikaisesti toteutettuna.

Vuosisatoja luonnonpuistona ja viljelykäytössä ollut Suurpelto sijaitsee Espoon keskeisten liikenneväylien välissä. Kehä II, kaksi moottoritietä, junarata sekä suunnitteilla oleva metro ovat kaikki Suurpellon tuntumassa.

VVO:n kohteissa mitataan energiatehokkuutta

Suurpellon tuleva asuntotuotanto on monimuotoista sisältäen omistus-, osaomistus-, asumisoikeus- ja vuokra-asumisen. Innovatiivisen kaupunginosan tavoitteena on tarjota vaihtelevia asumismuotoja aina elämäntilanteen mukaan.

VVO:n kohteessa Klariksentie 2:ssa aloitettiin yhtä aikaa neljän korkotuetun vuokratalon rakentaminen. Yhtiöön tulee kaiken kaikkiaan 99 huoneistoa yksiöistä aina saunallisiin kolmioihin asti. Asuntoneliöitä kohteella on kaiken kaikkiaan 5 552 m². Yhteisiin tiloihin tulee muun muassa saunatilat, kerhotilat ja pesutupa. Kohteeseen rakennetaan myös Espoon kaupungin omistukseen tuleva päiväkoti. Pysäköintihalli sijaitsee talojen alla.

Klariksentien rakennuskohde on kahdella tapaa merkittävä. Se on ennen kaikkea vaikeana aikana rakennusalalla merkittävä työllistäjä, mutta se on myös edelläkävijä energiaa säästävässä asuntotuotannossa.

Kohteen taloista kaksi tehdään A-energialuokkaa oleviksi matalaenergiataloiksi ja kaksi niin sanotuiksi normikerrostaloiksi. Erikoisen ratkaisun takana on halu mitata konkreettisesti matalaenergiatalon lämmitysenergiasta saatavia säästöjä.

VVO:lle valmistui vastaavalla rakennustekniikalla tuotettu Helsingin ensimmäinen matalaenergiakerrostalo loppukesästä. Alustavat mittaustulokset ja saavutettu energiansäästö on jopa ylittänyt asetetut odotukset.

Klariksentie 2 valmistuu marraskuun lopussa 2010. VVO:n seuraavat Suurpellon asuinkohteet Piilipuuntie 9:ssä ja 11:ssä ovat jo rakennuslupavaiheessa.
Lisätietoja VVO:n kohteista Suurpellossa

Toimitusjohtaja Olli Salakka
puh. 020 508 3774
sähköposti: olli.salakka@vvo.fi

Kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen
puh. 020 508 3248
sähköposti: eero.saastamoinen@vvo.fi

Hankekehitysjohtaja Esa Kankainen
puh. 020 508 3604
sähköposti: esa.kankainen@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.