Takaisin arkistosivulle
18.5.2009 | Uutiset

Matalaenergia­kohteen urakkasopimus allekirjoitettiin Espoon Suurpellossa

Suurpellon ensimmäisen asuinrakennuskohteen rakennustyöt ovat juuri alkamassa. Rakentaminen aloitetaan VVO:n matalaenergiakohteella Klariksentie 2:ssa. Neljä kiinteistöä käsittävä urakkasopimus allekirjoitettiin VVO:n ja Rakennusliike Reposen välille 18.5.2009.

Rakennusliike Reposen toimitusjohtaja Mika Airaksela totesi urakkasopimuksen allekirjoitustilaisuudessa, että kohteen valmistelutyöt ovat niin pitkällä, että rakennustöihin päästään jo toukokuun aikana. Klariksentie 2 valmistuu marraskuun lopussa 2010.

Yhtiöön tulee 99 huoneistoa yksiöistä aina saunallisiin kolmioihin asti. Asuntoneliöitä kohteella on kaiken kaikkiaan 5 552 m². Yhteisiin tiloihin tulee muun muassa saunatilat, kerhotilat ja pesutupa. Kohteeseen rakennetaan myös päiväkoti, joka myydään Espoon kaupungille. Pysäköintihalli sijaitsee talojen alla.

Klariksentie 2 käsittää neljän korkotuettua vuokrataloa. Kohteen taloista kaksi tehdään parasta A-energialuokkaa oleviksi matalaenergiataloiksi ja kaksi niin sanotuiksi normikerrostaloiksi. Talojen energiakulutusta ja matalaenergiakerrostalojen energiasäästöä päästään näin mittaamaan käytännössä.

Vastaavalla rakennustekniikalla toteutettu kohde Heinolassa on Airakselan mukaan ylittänyt asetetut odotukset. Lämmitysenergiasäästö on jopa 70 % verrattuna niin sanottuun normin mukaiseen kerrostaloon.

Suurpellon asuntotuotanto on lähtenyt hyvin liikkeelle. Asuntosäätiö aloittaa oman kohteensa rakentamisen läheiselle tontille kesäkuussa 2009. Kaikkiaan Suurpellon asuntotuotanto on monimuotoista sisältäen omistus- osaomistus, asumisoikeus- ja vuokra-asumisen. Suurpellon peruskivenmuurausjuhlaa vietetään elokuussa 2009.
Lisätietoja hankkeesta:
Kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen
puh. 020 508 3248
sähköposti: eero.saastamoinen@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.