Takaisin arkistosivulle
8.12.2015 | Uutiset

Lumo-yhteiskäyttöauto Turkuun

VVO-konserni jatkaa fiksun liikenteen tukemista yhdessä 24Rentin kanssa.

IMAG1560_muokattu_hires.jpg

Turun Lumo-kotien asukkaat saivat yhteiskäyttöauton käyttöönsä marraskuun lopussa. Yhteiskäyttöauto on VVO-konsernin ja 24Rentin kehittämä fiksun liikenteen konsepti. Se eroaa kimppa- ja vuokra-autosta siten, että se ei ole taloyhtiön tai asukkaiden omistama eikä autovuokraajalta tilattava auto. Yhteiskäyttöauto on kaikkien asukkaiden varattavissa ja käytettävissä taloyhtiön merkit-semältä parkkipaikalta. Auto löytyy osoitteesta Ratapihankatu 43 ja sitä huoltaa ja hallinnoi 24Rent.

Yhteiskäyttöauto on osa VVO-konserniin kuuluvan Lumo-brändin ekotehokkuusajattelua. Samalla se on monille asukkaille tarpeellinen lisäpalvelu. Yhteiskäyttöautot ovat herättäneet kiinnostusta aikaisemmilla pilottialueilla Tampereen Hervannassa, Espoon Suurpellossa, Jyväskylässä sekä Helsingissä. VVO-yhtymän vuokrauspäällikkö Mikko Purola uskookin, että yhteiskäyttöautot saadaan jatkossa lähes kaikkien Lumo-kotien asukkaiden käyttöön.

– Yksi yhteiskäyttöauto korvaa noin 8-25 omistusautoa, mikä johtuu omistusautojen matalasta käyttöasteesta ja lisääntyneestä julkisen liikenteen käytöstä. Yhteiskäyttöautopalvelun avulla pysäköintipaikkojen määrää voidaan alentaa kerrostalokohtaisesti 30-40 %. Jatkamme yhteiskäyttöautojen tarjoamista asukkaiden toiveita kuullen, VVO:n vuokrauspäällikkö Mikko Purola kertoo.

Etuus noin 30 % autojen vuokrahinnoista

Yhteiskäyttöautoa varaava asukas kirjautuu varausjärjestelmään linkin kautta joko kotitietokoneelta tai kannettavalta päätelaitteelta. Järjestelmä tunnistaa hänet rekisteröityneeksi Lumo-asiakkaaksi ja pilottiin kuuluvien autojen asukasedut aktivoituvat. Varaus tehdään sähköisesti ja varaustietoja hallinnoi 24Rent. Auton ovet avataan omalla puhelimella.

– Yhteiskäyttöauton pilotissa on asukkaille ilmainen kanta-asiakkuus ja vain auton käyttö maksaa. Käytön etuus pilottiin kuuluville asukkaille on noin 30 % alle autojen normaalin vuokrahintatason. Asukkaat saavat yhteistyön myötä auton pihaan ja jatkuvia asukasetuja sen käytöstä.

Liikkumisen lisäpalvelu läheltä

Asukkaille palvelu on helppoa ja toimintavarmaa, sillä auton voi ottaa käyttöönsä ympäri vuorokauden omien tarpeiden mukaan. 24Rent vastaa auton operoinnista (mm. vakuutukset, huollot, renkaidenvaihdot) sekä vastaanottaa varaukset. Asukas vain varaa auton ja palauttaa sen ajon jälkeen taloyhtiön parkkipaikalle.

24Rent:in toimitusjohtaja Matti Hännisen mukaan yhteiskäyttöautopalvelu täydentää julkista liikennettä ja luo uusia liikkumismahdollisuuksia.

– Asumisella on merkittävä rooli liikennepalveluiden tuottamisessa. Yhteistyö Lumon kanssa on syntynyt asukkaiden aidoista toiveista liikkua henkilöautolla vain todellisen tarpeen mukaan. Se on yksi askel oikeaan suuntaan ekotehokkaan autoilun polulla kohti tulevaisuuden älykästä liikennettä.

Lisätietoja ja testiajelupyynnöt:

vuokrauspäällikkö Mikko Purola, puh. 0400 831695, etunimi.sukunimi(at)vvo.fi, VVO-yhtymä Oyj
toimitusjohtaja Matti Hänninen, puh. 09 42451481, etunimi(at)24rent.fi, 24Rent