Takaisin arkistosivulle
30.11.2017 | Uutiset

Lumo-talkkarien palvelut laajenevat pääkaupunkiseudulla: Putkiasentaja laittaa olosuhteen kerralla kuntoon

Pääkaupunkiseudun Lumo-kotien sisäolosuhteista on jo lokakuusta lähtien huolehtinut sisälämpötilaan erikoistuneita Lumo-talkkareita. He ovat putkiasentajia, joille ohjataan kaikki asuntojen lämpötilaan liittyvät ilmoitukset. Näin asuntojen lämpötilaan tai muihin olosuhteisiin vaikuttavat viat saadaan korjattua nopeasti yhdellä käynnillä.

”Tavoitteenamme on tehdä asukkaidemme arjesta entistä helpompaa sekä tarjota heille parhaat mahdolliset palvelut. Kodin olosuhteisiin, kuten lämpötilaan, erikoistuneet Lumo-talkkarit ovat mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten pienellä muutoksella voidaan parantaa kaikkien arkea huomattavasti”, sanoo konseptista vastaava yksikönjohtaja Kimmo Rintala.

Olosuhteisiin erikoistuneet Lumo-talkkarit mittaavat asunnon lämpötilan varmistavat lämpöpattereiden toiminnan esim. lämpökameraa käyttäen. Jos lämpötila on alle 21 astetta tai todetaan poikkeuksellista vetoisuutta, he tekevät tarvittavat toimenpiteet, esimerkiksi ilmaavat patterit, korjaavat patteriventtiilit tai tiivistävät ikkunat.

Olosuhdeilmoituksiin liittyvän palvelun tuottaa Uudenmaan Lämpötekniikka Oy.

Lumo-talkkarit helpottavat arkeaVuoden alusta alkaen pääkaupunkiseudun asukkaita ovat palvelleet talokohtaisesti nimetyt Lumo-talkkarit. Lumo-talkkarien toimintamalli ja -käytännöt on kehitetty yhteistyössä Lassila & Tikanojan kanssa. Lumo-talkkarit ovat luoneet edellytyksiä sujuvalle arjelle ja asukkaiden kokemukset ovat olleet positiivisia. Tällä hetkellä Lumo-kotien asukkaiden palveluksessa on noin 30 Lumo-talkkaria Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella.

Yhteistyö on osa Kojamon tavoitetta kehittää asukkaiden palveluita ja olla asumisen edelläkävijä.

Kojamo on vuokra-asumisen ja asuntosijoittamisen edelläkävijä, joka on uudistunut voimakkaasti viime vuosina. Uudistumisen avulla Kojamo voi luoda aidosti parempaa kaupunkiasumista nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kojamo muuttaa suomalaista yhteiskuntaa yhdessä asiakkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa.