Takaisin arkistosivulle
25.5.2023 | Työntekijätarinat

Lumo-kotikeskuksissa tehdään töitä tiiviisti yhdessä – päivä Turun konttorilla

Miltä näyttää päivä Lumo-kotikeskuksessa? Lähde mukaan vierailulle Turun konttorille ja tutustu kojamolaisten arkeen keväisenä keskiviikkona Turussa!

Kojamolla on Helsingin pääkonttorin lisäksi seitsemän pienempää toimipistettä ympäri Suomen. Lumo-kotikeskuksina tunnetuilla aluetoimistoilla työskentelee noin kolmasosa eli satakunta kojamolaisista. Kotikeskuksissa myyntineuvottelijat, isännöitsijät ja tekniset managerit palvelevat yhteisvoimin alueen asiakkaita ja vastaavat kiinteistöjen ylläpidosta.

Aktiivista yhdessä tekemistä

Turun kotikeskuksessa työskentelee aluepäällikön alaisena kaksi isännöitsijää, kaksi myyntineuvottelijaa, projektipäällikkö, tekninen manageri sekä nyt kesällä myös kaksi kesätyöntekijää, yksi myynnissä ja toinen isännöinnissä. Verrattuna pääkonttorin parisatapäiseen joukkoon, Turun kotikeskuksen yhdeksänhenkinen tiimi on tiivis. Kaikki tietenkin tuntevat toisensa, ja vaikka jokaisella on omat työtehtävänsä, töitä tehdään paljon yhdessä.

”Kotikeskuksessa pienen tiimin kanssa hoidetaan tehokkaasti kaikki asumiseen liittyvä ja tehdään paljon yhteistyötä keskenään”, sanoo aluepäällikkö Katri Kronström.

Aurinkoinen keskiviikkopäivä alkaa koko kotikeskuksen porukan yhteisellä tiimipalaverilla ja lähileipomosta haetulla piirakalla. Yhdeksänhenkinen joukko kokoontuu saman pöydän ääreen käymään aluepäällikön johdolla läpi ajankohtaisia asioita ja viimeisimpiä raportteja. Tunnelma on rento ja kaverillinen, vaikka asiaa riittää.

Uudet ja vanhat kojamolaiset samassa porukassa

Myyntineuvottelija Noora Keski-Rauska siirtyy palaverin jälkeen työhuoneeseensa viimeistelemään muutaman kohdetekstin ja nostamaan vapautuvan asunnon verkkokauppaan. Yhdeksän kuukautta sitten Kojamolla aloittanut Keski-Rauska on päässyt hyvin vauhtiin ja kehuu työyhteisön ilmapiiriä sekä työn monipuolisuutta ja ihmisläheisyyttä. Aisaparina myynnissä Keski-Rauskalla on Turun pitkäikäisin kojamolainen, lähes 25 vuotta talossa ollut Jari Hirvonen. Parivaljakko työskentelee hyvin yhdessä.

”Vaikka olen ollut Kojamolla yhdeksän kuukautta ja Jari 25 vuotta, välillä tuntuu, että ollaan molemmat oltu täällä 30 vuotta”, naurahtaa Keski-Rauska.

Turun kotikeskuksessa työskentelee muutenkin hyvä sekoitus Kojamo-konkareita ja uudempia tulokkaita. Kaikki ovat kuitenkin yhtä lailla osa porukkaa.

Kotikeskuksessa päivään kuuluu yleensä toimistotyön lisäksi paljon kohteilla käymistä, kuten tarkastuksia ja näyttöjä. Seuraavaksi hypätäänkin Keski-Rauskan autoon ja siirrytään Yliopistonkadun kohteelle käymään asuntotarkastuksella ja ottamaan uusia julkisivukuvia talosta verkkokauppaan. Turun kotikeskus sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa, ja suurimmalle osalle Lumo-taloista hurauttaa aivan hetkessä.

Kotikeskuksessa päivään kuuluu usein paljon kohteilla käyntiä.

Apu on aina lähellä

Kohdekäynnin jälkeen vuorossa on lounastauko ja terassilounas työkavereiden kanssa Aurajoen rannassa. Lounaalla vaihdetaan rennosti kuulumisia ja tietenkin kehutaan Turkua vuolaasti. Lounaan jälkeen suunnataan takaisin toimistolle ja Inka Nyström siirtyy huoneeseensa muokkaamaan juuri otettuja uusia kohdekuvia, jotka sitten lisätään verkkokauppaan.

Nyström on kesävahvistus Turun myyntitiimiin, mutta homma on tuttua jo entuudestaan, sillä Nyström on ollut aikaisemminkin töissä Kojamolla myyntineuvottelijana. Hyvä porukka ja mukavat työtehtävät houkuttelivat Nyströmin takaisin taloon. Tutut työtehtävät ovat palautuneet hänelle hyvin mieleen, mutta myös uutta opittavaa riittää.

Nyström huikkaa viereiseen huoneeseen Hirvoselle, voiko hän tulla auttamaan kuvien kanssa, ja Hirvonen pistäytyy huoneeseen neuvomaan. Pienellä toimistolla voi helposti huudella huoneesta toiseen ja kysyä kaverilta neuvoa tai vaihtaa ideoita käytävällä.

”Täällä kaikki on aina valmiina auttamaan”, sanoo Nyström. Uudet kuvat saadaan vietyä verkkokauppaan onnistuneesti.

Kokenutkin kojamolainen oppii uutta

Isännöitsijä Hanna Virtanen lähtee seuraavaksi kohdekäynnille Ratapihankadulle, jonne uudet asukkaat ovat juuri päässeet muuttamaan peruskorjauksen jälkeen. Virtanen käy viemässä muutaman tiedotteen rappukäytävän ilmoitustaululle ja tarkistaa pesutuvan varusteet.

Virtanen on siirtynyt isännöitsijän tehtäviin noin vuosi sitten, mutta ehti viettää Kojamolla aikaisemmin myyntineuvottelijan saappaissa kymmenisen vuotta. Uusi rooli on tuonut kivaa vaihtelua ja haasteita. Uutta opittavaa on riittänyt, vaikka organisaatio on tuttu ja isännöitsijän työtä on päässyt seuraamaan sivusta jo vuosia.

Turun kotikeskuksessa viihtyy pitkään

Toimistolla on loppupäivän ajan rauhallista, mutta tekemistä riittää ja konttorin etuovi käy tiheään tahtiin, kun kojamolaiset menevät ja tulevat. Päivä on ohi nopeasti.

Turun kotikeskuksen hyvä fiilis, mielenkiintoiset työtehtävät ja kivat työkaverit saavat samat kasvot palaamaan konttorille vuosi toisensa jälkeen. Rekryt ovatkin auki harvoin. Kun uusia kasvoja kuitenkin saadaan mukaan tiimiin, kaikki otetaan lämmöllä vastaan.

Oletko sydämeltäsi kojamolainen? Testaa, sopisitko osaksi työyhteisöämme!
Katso Kojamon avoimet työpaikat