Takaisin arkistosivulle
4.4.2019 | Uutiset

Lumo Kodit ja Lehto sopivat 56 uuden asunnon rakentamisesta Turun Vasaramäkeen

Rakentaminen siirtyy työmailta tehtaisiin. Vasaramäen uusiin asuntoihin tuodaan tehtailla tuotetut tekniikkastudiot eli kylpyhuone-keittiö-moduulit. Teollinen rakentaminen nopeuttaa työmaa-vaihetta, parantaa laatua ja tuo mukanaan kustannustehokkuutta.

Lumo Kodit Oy ja Lehto ovat sopineet 56 uuden asunnon rakentamisesta Turun Vasaramäkeen. Hippoksentie 31:en rakennetaan kahdeksankerroksinen uudisrakennus. Rakentamisvaiheessa hyödynnetään teollista valmistusta, sillä asuntoihin tullaan asentamaan Lehdon teollisesti valmistetut tekniikkastudiot eli kylpyhuone-keittiö-moduulit.

Tekniikkastudio eli kylpyhuone-keittiö-moduuli on Lehdon Oulaisten tehtaalla esivalmistettu märkätila, joka käsittää asunnon pesuhuoneen ja keittiön neliön muotoisessa moduulissa. Moduulin asennusta varten rakennuksen betonirunkoon jätetään aukot kerroksittain, ja asennusvaiheessa moduulit lasketaan päällekkäin katolta käsin. Moduulien asennus vie noin päivän verran aikaa kohteessa, mikä lyhentää huomattavasti työmaa-vaihetta perinteiseen paikalla rakentamisen malliin verrattuna. Lyhyempi työmaavaihe tuo mukanaan myös kustannustehokkuutta. Lehdon tekniikkastudiolle on myönnetty VTT-sertifikaatti.

Markkinoilla kysyntää kompakteille vuokra-asunnoille

Tontilla aikaisemmin sijainnut 1960-luvun alussa rakennettu teräsbetonirakenteinen kerrostalo on purettu ja tilalle rakentuu aiempaa enemmän uusia asuntoja. Hankkeelle on saatu rakennuslupa tammikuussa, ja parhaillaan tehdään paalutustöitä. Kohteeseen rakentuu kevääseen 2020 mennessä pääosin yksiöitä ja kaksioita.

—Asuntomarkkinassa on kysyntää kompakteille vuokra-asunnoille, joissa neliöitä on käytetty fiksusti ja ratkaisuissa on löydetty uudenlaista tilankäytön tehokuutta. Tällaisia Lumo-koteja rakentuu nyt erinomaiseen sijaintiin Turun Vasaramäkeen, Kojamon liiketoimintajohtaja Ville Raitio sanoo.

—Hanke on jatkumoa Kojamon ja Lehdon yhteistyölle: toteutimme viime vuonna vastaavanlaisen hankkeen Turun Riitasuonkadulle. Yhteistyömme on ollut sujuvaa ja meitä yhdistää intressit laadukkaaseen ja uusia ratkaisuja sisältävään asuinrakentamiseen, Lehto Asunnot Oy:n hankejohtaja Joona Paloranta kertoo.

Lisätietoja:
Kojamo Oyj, Ville Raitio, liiketoimintajohtaja, omistaminen ja sijoittaminen, puh. 020 508 3012
Lehto Asunnot, Joona Paloranta, hankejohtaja, puh. 040 773 6242

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja vuokra-asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Toimimme Suomen merkittävimmissä kasvukeskuksissa ja Lumo-brändimme tarjoaa vuokra-asumista sekä uudenlaisia palveluita kaupunkiasumiseen 50 vuoden kokemuksella. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa ja määrää rakennuttamalla uutta ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla.