Takaisin arkistosivulle
30.5.2016 | Uutiset

Lumo käynnisti asukkaiden pihakoutsiohjelman

VVO-konserniin kuuluva Lumo ja Raatamo käynnistivät toukokuun aikana pilotin asukkaiden matalan kynnyksen pihaliikunnan edistämiseksi. Ns. pihakoutsiohjelma tuo liikunnan mahdollisimman lähelle kouluttamalla asukkaita lähiliikunnan asiantuntijoiksi ja hankkimalla taloyhtiöihin yhteisiä liikuntavälineitä. Pilotti käynnistyi aluksi pääkaupunkiseudulla.

Pihakoutsi

Ensimmäinen koulutus pihakoutseiksi aikoville pidettiin lauantaina 14.5. Helsingissä. Osallistujia oli parikymmentä, joista kaksi Tampereelta ja yksi Porista, ja vastaanotto oli erittäin innostunut. Tehokas tiiviskurssi keskittyi hyödyllisiin liikunnan perustietoihin ja -taitoihin. Kurssilta sai myös käytännön ohjeita siihen, kuinka kaikille sopivia treenejä voidaan toteuttaa omassa pihapiirissä. VVO-konserni hankkii taloyhtiöille pihaliikuntaa varten kahvakuulat, kävelysauvat ja muut tarvittavat välineet.

− Kick off -koulutuksessa käytiin vilkasta keskustelua siitä, mitä uusi pihakoutsiohjelma voisi osallistujien mielestä olla. Osallistujien mielestä tämä on uutta ja erilaista asukastoimintaa, joka toivottavasti houkuttelee mukaan sellaisiakin, jotka eivät ole aikaisemmin olleet asukastoiminnassa mukana. Tavoitteena on saada ihmisiä mukaan liikkumaan ja tutustumaan naapureihin, VVO-konsernin asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö kertoo.

Päivän aikana käytiin läpi liikunnan vaikutuksia, harjoittelun perusteita ja turvallisuutta. Asukkaat oppivat myös, miten rakennetussa ympäristössä ja kaupunkimetsissä järjestetään monipuolista toimintaa.

Touko- ja kesäkuun yhteisissä treeneissä opetellaan tehokasta kehonpainoharjoittelua, sauvakävelyä ja -jumppaa, juoksua, kahvakuulaa sekä crosstraining-kiertoharjoittelua.

Pihakoutseille järjestetään myös mukavaa yhteistä tekemistä jatkokoulutuksen merkeissä. Koulutuksen toteuttaa valmennuksen moniosaaja ja liikunnan ilon puolestapuhuja Raatamo.

Lisätietoja:

Pekka Kivistö, asiakkuuspäällikkö, VVO-yhtymä Oyj, etunimi.sukunimi(at)vvo.fi, p. 0400948750

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.