Takaisin arkistosivulle
10.2.2015 | Uutiset

Lumo ja 24Rent käynnistävät yhteiskäyttöautopilotin Suurpellossa ja Hervannassa

Palvelukokeilulla testataan asukkaiden kiinnostusta ekotehokkaaseen autoiluun.

Lumo ja 24rent

Lumo-kotien asukkaille käynnistyy yhteiskäyttöautopilotti tiistaina 17. helmikuuta Espoon Suurpellossa ja Tampereen Hervannassa. Lumo-kotien ja 24Rentin puolen vuoden pilotin tavoite on selvittää tarkemmin, kuinka kiinnostuneita asukkaat ovat ekotehokkaasta autoilusta. Kokeilua varten on luotu konsepti yhteiskäyttöautosta, joka eroaa kimppa- ja vuokra-autosta siten, että se ei ole taloyhtiön tai asukkaiden omistama eikä autovuokraajalta tilattava auto. Yhteiskäyttöauto on kaikkien asukkaiden varattavissa ja käytettävissä taloyhtiön merkitsemältä parkkipaikalta. Autoa huoltaa ja hallinnoi 24Rent.

Yhteiskäyttöautoilu on osa VVO-konserniin kuuluvan Lumo-brändin ekotehokkuusajattelua. Samalla se on monille asukkaille tarpeellinen lisäpalvelu.

– Yksi yhteisauto korvaa noin 8-25 omistusautoa, mikä johtuu omistusautojen matalasta käyttöasteesta ja lisääntyneestä julkisen liikenteen käytöstä. Yhteiskäyttöautopalvelun avulla pysäköintipaikkojen määrää voidaan alentaa kerrostalokohtaisesti 30-40 %. Lähdimme pilottiin asukkaiden toiveita kuullen, VVO-yhtymä Oyj:n vuokrauspäällikkö Mikko Purola kertoo.

Etuus noin 30 % autojen vuokrahinnoista

Yhteiskäyttöautoa varaava asukas kirjautuu varausjärjestelmään linkin kautta joko kotitietokoneelta tai kannettavalta päätelaitteelta. Järjestelmä tunnistaa hänet rekisteröityneeksi Lumo-asiakkaaksi ja pilottiin kuuluvien autojen asukasedut aktivoituvat. Varaus tehdään sähköisesti ja varaustietoja hallinnoi 24Rent. Auton ovet avataan omalla puhelimella.

– Yhteiskäyttöauton pilotissa on asukkaille ilmainen kanta-asiakkuus ja vain auton käyttö maksaa. Käytön etuus pilottiin kuuluville asukkaille on noin 30 % alle autojen normaalin vuokrahintatason. Asukkaat saavat yhteistyön myötä auton pihaan ja jatkuvia asukasetuja sen käytöstä.

Liikkumisen lisäpalvelu läheltä

Asukkaille palvelu on helppoa ja toimintavarmaa, sillä auton voi ottaa käyttöönsä ympäri vuorokauden omien tarpeiden mukaan. 24Rent vastaa auton operoinnista (mm. vakuutukset, huollot, renkaidenvaihdot) sekä vastaanottaa varaukset. Asukas vain varaa auton ja palauttaa sen ajon jälkeen taloyhtiön parkkipaikalle.

24Rent:in toimitusjohtaja Matti Hännisen mukaan yhteiskäyttöautopalvelu täydentää julkista liikennettä ja luo uusia liikkumismahdollisuuksia.

– Asumisella on merkittävä rooli liikennepalveluiden tuottamisessa. Yhteistyö on syntynyt asukkaiden aidoista toiveista liikkua henkilöautolla vain todellisen tarpeen mukaan. Se on yksi askel oikeaan suuntaan ekotehokkaan autoilun polulla kohti tulevaisuuden älykästä liikennettä.

Pilotin tuloksia tarkastellaan ensimmäisen kerran kahden kuukauden kuluttua aloituksesta. Tässä yhteydessä tarkennetaan myös alustavia suunnitelmia palvelun laajentamisesta valtakunnalliseksi.

Lisätietoja:
vuokrauspäällikkö Mikko Purola, puh. 0400 831695, mikko.purola@vvo.fi, VVO-yhtymä Oyj
toimitusjohtaja Matti Hänninen, puh. 09 42451481, matti@24rent.fi, 24Rent