Takaisin arkistosivulle
8.9.2016 | Uutiset

Lumo & Innokampus Etu-Töölön lukiolla

Innokampuksen ideointiworkshopien syyskausi startattiin yhdessä Lumo-kotien kanssa Etu-Töölön lukiolla. Ideointiworkshopeissa opiskelijat harjoittelevat ideointitaitoja, luovaa ongelmanratkaisua, tiimityöskentelytaitoja sekä esiintymis- ja myyntitaitoja aitojen yrityshaasteiden kautta. Workshopeja ohjaavat Innokampuksen Innoagentit, joiden ydinosaamista on ideointiin innostaminen sekä innovoinnin metodiikka.

Innoagentti Daniel Levander esittelee päivän tehtävänannon.

Innoagentti Daniel Levander esittelee päivän tehtävänannon.

Innokampuksen yhteistyökumppani Lumo haastoi nuoret ideoimaan, millainen on hyvä vuokranantaja ja millaista kilpailuetua se voisi yritykselle tuoda. Lisäksi nuoret pääsivät ideoimaan ja tuotteistamaan starttipaketteja ensimmäiseen vuokrakotiin.

Workshop käynnistyi Alf käskee -harjoituksella, jonka tarkoitus on herätellä opiskelijat ideointiin. Tämän jälkeen opiskelijat muodostivat tiimejä, jotka lähtivät kehittämään ratkaisuja haasteeseen.

Kaikki opiskelijat asuivat vielä vanhempien kanssa, mutta unelma omasta vuokra-asunnosta ja itsenäistymisestä oli kaikilla yhteinen. Opiskelijat tarttuivat toimeen tutustumalla Lumo-brändin nettisivuihin, asuntotarjontaan ja palveluihin.

Termi tuotteistus ei ollut monelle ennestään tuttu, mutta käytännön haasteen avulla termi avautui ja nuoret innostuivat ideoimaan paketteja erilaisten asujien tarpeisiin.

Ideointituokion päätteeksi tiimit pitchasivat ideansa muille tiimeille, jotka arvioivat onko ratkaisu innovatiivinen, kehityskelpoinen ja oliko se esitetty innostavasti ja myyvästi.

Lumo palkitsi parhaat tiimit ja nopeimmat ideanikkarit leffalipuin, jotka otettiin riemulla vastaan.

Lumo-kotien ja Innokampuksen yhteistyöhön kuuluu oppilaitoksilla järjestettävät ideointiworkshopit. Innokampus järjestää yli 200 ideointitapahtumaa vuosittain, joissa opiskelijoille opetetaan luovaa bisnesajattelua aitojen yrityshaasteiden avulla.

Innokampus järjestää vuosittain yli 200 innovointitapahtumaa ympäri Suomen. Syksyn aikana Lumo-brändin kanssa ideoidaan mm. Olarin lukiolla, Salon lukiolla sekä Joensuussa, Oulussa, Rovaniemellä ja Kuopiossa.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.