Takaisin arkistosivulle
30.3.2015 | Uutiset

Lappeenrannan Koulukatu 1 on vuoden 2015 talo

VVO palkitsee vuosittain esimerkillistä yhteishenkeä ylläpitävän ja asuinympäristöstä hyvin huolehtivan talon asukkaat. Yhteisöllisyyden tukeminen ja siihen kannustaminen on ollut VVO:n tapa toimia alusta alkaen. Vuoden talo valittiin tänä vuonna valtakunnallisessa Asumisen Päivässä lauantaina 28.3. Tapahtuma kokoaa talotoimikuntien puheenjohtajia yhteen käymään vuoropuhelua yhteisistä asioista. Vuoden 2015 taloksi valittiin Koulukatu 1 Lappeenrannan keskustasta.

Koulukatu 1 on energinen varttuneempien asukkaiden kotitalo. Asuntoja talossa on 31 kpl.

– Asukastoiminnan aktiivisuus ja tapahtumien määrä on vaikuttava. Talotoimikunta järjestää ohjelmaa ja tapahtumia, joihin osallistutaan runsain joukoin. Periaatteena talossa onkin huomioida kaikki asukkaat ja tarjota viihtyvyyttä, hyvää oloa ja yhdessä tekemisen tunnetta, sanoo talotoimikunnan puheenjohtaja Marja-Liisa Koskinen.

Vuoden talon valinnan lisäksi huomioitiin kunniamaininnalla kaksi muuta taloa: Tornipolku 2-4 Porvoosta ja Katumantie 23 Hämeenlinnasta.

Kansainvälisyys tuo rikkautta elämään

Tornipolun asukkaat arvostavat talon lämmintä henkeä sekä iloista mieltä, joka näkyy viihtyisänä ja turvallisena asumisena. Talossa asuu useita eri kansallisuuksia ja kaikki osallistuvat innolla yhteisiin tekemisiin. Eri kulttuurien kanssa eläminen on osaltaan ollut vaikuttamassa talon yhteisöllisen ilmapiirin muodostumiseen.

Katumantie 23 muodostaa monikansallisen asuinympäristön, jossa asukastoiminnalla on pitkät perinteet. Talotoimikunta on järjestänyt lukuisia tapahtumia vuosien varrella ja uusien ideointi on jatkuvasti käynnissä. Ympäristöstä huolehtiminen mm. kierrättämällä on talon tapa. Omalta osaltaan talon viihtyvyydestä huolehtii myös ”terapiakoira” Rocco.

Asumisen päivä palkitsee hyvän asumisen eteen tehtävästä työstä

VVO:n valtakunnallista asumisen päivää vietetään joka toinen vuosi ja tänä vuonna se järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa.

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.