Takaisin arkistosivulle
19.4.2023 | Uutiset

Kojamon vuoden 2023 kiinteistönhoidon parhaat palkitaan

Kojamo palkitsee vuosittain parhaan kiinteistönhoitajan ja siivoojan sekä vuoden kiinteistönhoitoyritykset huollossa ja siivouksessa. Valinnat perustuvat kiinteistönhoidon laadunhallintajärjestelmän eli Laakin pisteytykseen.

Vuoden 2023 parhaana kiinteistönhoitajana palkitaan Antti Rantanen Sulun Kiinteistönhoito Oy:stä ja parhaana siivoojana Ida Alakesti N-Clean Oy:n Oulun yksiköstä. Vuoden parhaaksi kiinteistönhoitoyritykseksi valikoitui jälleen Sulun Kiinteistönhoito Oy Jyväskylästä ja parhaaksi siivousyritykseksi Tapiolan Lämpö Oy:n Kirkkonummen yksikkö.

Kiinteistönhoitoalan parhaiden osaajien vuosittainen palkitseminen on osa Kojamon kiinteistöjen laadunhallintajärjestelmää Laakia. Järjestelmä on luotu lisäämään kiinteistönhoitotyön ja sen tekijöiden arvostusta sekä palkitsemaan parhaiten menestyviä henkilöitä ja yrityksiä alalla.

Laaki-laadunhallintajärjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2010 alkaen ja vuoden kiinteistönhoitaja on palkittu aina vuodesta 2011 lähtien. Vuoden siivoojan valinta tapahtuu nyt toista kertaa.

Vuoden kiinteistönhoitaja -palkinto menee Jyväskylään

Lähes kaikki Kojamon kohteiden vastuulliset kiinteistönhoitajat ovat mukana laadunarvioinnissa ja -pisteytyksessä – edellyttäen, että he hoitavat vähintään neljää Lumo-taloa. Laakissa kiinteistönhoitaja- tai siivoojakohtaiset laatupisteet muodostuvat hänen hoitamiensa kohteiden keskiarvosta.

Vuoden 2023 kiinteistönhoitajana palkitaan Antti Rantanen, joka varmisti voittonsa vain hienoisella piste-erolla toiseksi tulleeseen Juho Koittolaan, joka valikoitui vuoden kiinteistönhoitajaksi edellisvuonna 2022. Molemmat edustavat Sulun Kiinteistönhoito Oy:tä, joka vastaa kaikkien Jyväskylän Lumo-talojen kiinteistöhuollosta.

– Vuoden kiinteistönhoitajaksi valikoituminen yli 200 kiinteistönhoitajamme joukosta ei ole itsestäänselvyys. Pitää tehdä oikeita asioita oikein, ja onnistua asukkaidemme, muiden kumppaneiden ja Kojamon henkilöstön kanssa päivittäisessä yhteistyössä, korostaa Kojamon Kiinteistöpalvelut-yksikön johtaja Pasi Kujansuu.

Vuoden kiinteistönhoitajat 2023 ja 2022 Antti Rantanen ja Juho Koittola

Vahvaa ja vastuullista kiinteistöhuollon tekemistä Jyväskylässä

Vuoden kiinteistöhuoltoyrityksen Sulun Kiinteistönhoito Oy:n panos laatupistekisassa oli erittäin vahva, ja koko kiinteistönhoitajapisteytyksen kärkinelikko muodostuu yrityksen kiinteistönhoitajista.

– Kiinteistöhuollon malliesimerkkimme löytyy nykyisin Jyväskylästä, jossa yhdistyvät paikallisen pitkäaikaisen kumppanuuden ja vastuullisen toiminnan arvot, jotka näkyvät vahvasti asukkaidemme arjessa. Sulun Kiinteistönhoito pitää kiinteistöt huollettuna ja ympäristön siistinä, ja lisäksi talot toimivat energiatehokkaasti, Kujansuu summaa.  

Vuoden siivooja 2023 löytyy tälläkin kertaa Oulusta

Vuoden paras siivooja löytyi toistamiseen Oulusta. Viime vuonna 2022 palkittiin vuoden parhaana siivoojana Jenna Tajakka N-Cleanin Oulun yksiköstä ja tänä vuonna 2023 palkinto menee samaan yritykseen siivouskollega Ida Alakestille. Myös tänä vuonna kokonaiskisa oli erittäin tiukkaa siivouksessa.

– Siivous näkyy päivittäin asukkaidemme arjessa ja laadukkaalla työllä varmistetaan viihtyisyys kiinteistöjemme yhteistiloissa. Siivouksella huolehditaan myös materiaalien kestävyydestä ja sitä kautta niiden elinkaaresta, Kujansuu toteaa.

Laatupalkinnon arvoista siivousta myös Kirkkonummella

Vuoden siivousyrityksen palkinto menee puolestaan Kirkkonummelle ja siellä Lumo-taloja siivoavalle Tapiolan Lämpö Oy:lle. Alueen talojen yhteistilojen siivouksesta on saatu erittäin hyvät asiakastyytyväisyystulokset asukaskyselyissä.