Takaisin arkistosivulle
3.4.2018 | Uutiset

Kojamon stipendisuksien suksee

Silvia Kovanen on 15-vuotias tyttö. Hän ja hänen äitinsä Hannele Kovanen perheineen muuttivat Jyväskylän Lumo-asuntoon noin kymmenen vuotta sitten Espanjasta. Tällä hetkellä Silvia perheineen asuu Länsi-Pasilassa Lumo-asunnossa, jossa on tullut asuttua jo puolitoista vuotta. Isoveljen ja äitinsä kanssa Helsinkiin muuttanut Silvia käy Käpylän yläastetta. Silvia harrastaa hiihtoa, ja on jo pienestä iästään huolimatta konkari lajissa.

– Silvian hiihtoharrastus alkoi Jyväskylästä: ala-asteen erityisopettaja Päivi sekä luokan avustaja Birgit pitivät tärkeänä, että heidän yksilöllinen pienryhmä hiihtäisi. Opettaja, avustaja ja luokka kävivät usein läheisellä ladulla hiihtämässä ja harjoittelemassa, Hannele kertoo.

Sieltä palo hiihtoa kohtaan syttyi, ja Silvia on käynyt jo monissa eri kisoissa menestyksekkäästi.

Kisoja ja leirejä ympäri maata

Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VaU järjestää erilaisia kilpailuja ja leirejä eri lajeissa, muun muassa hiihdossa. Silvia on osallistunut vammaishiihdon SM-kisoihin vuosina 2016 ja 2018 Jyväskylässä sekä vuonna 2017 Pieksämäellä. Lähes jokaisesta kisasta on lähdetty kotiin kultamitalien kera; Jyväskylässä on tullut yhteensä viisi kultamitalia sekä Pieksämäellä kolme kultaa.

Näiden lisäksi Silvia on osallistunut alppihiihdon Special Olympics-valmennusleirille Vuokatissa vuonna 2016. Iloisena yllätyksenä tuli valinta Special Olympics Euroopan hiihtokilpailuun, jonne lähdettiin Kojamon stipendisuksilla kisaamaan. Kisat pidettiin Viron Oteopäässä helmikuussa 2018. Kojamon Lumo-stipendillä hankituilla suksilla Silvia sai pronssia omassa divisioonassaan, ja osallistui myös maiden välisiin viestikisoihin sijoittuen viidenneksi joukkueensa kanssa.

Tulevaisuudessa tästä nuoresta neidistä kuullaan vielä – ihan varmasti!

Kevään Lumo-stipendihaku on vielä auki 31.3.2018 asti. Ilmoittaudu osoitteessa kojamo.fi/stipendihaku

Kojamo on vuokra-asumisen ja asuntosijoittamisen edelläkävijä, joka on uudistunut voimakkaasti viime vuosina. Uudistumisen avulla Kojamo voi luoda aidosti parempaa kaupunkiasumista nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kojamo muuttaa suomalaista yhteiskuntaa yhdessä asiakkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa.