Takaisin arkistosivulle
22.9.2022 | Työntekijätarinat

Kojamolaiset kimpassa jälleen

Kojamo-päivä kokosi kojamolaiset ympäri Suomen pitkästä aikaa saman katon alle. Tilaisuudessa muistettiin pidempään Kojamolla ahertaneita ja palkittiin vuoden 2022 onnistujat.

Kojamolaiset pääsivät kokoontumaan kunnolla viimeksi 2019 Kojamon 50-vuotisjuhlien merkeissä, joten odotukset tämän vuoden Kojamo-päivää kohtaan olivat korkealla – ja ne tuli myös lunastettua.

Kojamo-päivän juontajat Olli Turunen ja Sanna Karppinen.

Päivätilaisuudessa oli mukana sekä ulkopuolisia puhujia että oman talon asiantuntijoita eri puolilta organisaatiota. Tapahtuman teemana oli Lumo-brändilupauksen mukaisesti Helposti paras koti, ja fokuksessa jo tehdyt sekä tulevat toimenpiteet lupauksen lunastamiseksi.

Inspiroivien puheenvuorojen ja paneelikeskustelun lomassa muistettiin myös talossa pidempään ahertaneita kojamolaisia; 10-, 15-, 20- ja 25-vuotiaita Kojamo-perheen jäseniä.

Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen halaa pitkään talossa viihtyneitä.

Esitysten täyteistä koulutuspäivää seurasi rennompi iltajuhla, jossa nautittiin ennen kaikkea yhdessäolosta hyvän seuran, ruoan, musiikin ja erilaisten aktiviteettien äärellä. Illan aikana palkittiin myös henkilöstön äänestyksessä eniten ääniä saaneet vuoden 2022 onnistujat.

Vuoden toiminnan kehittäjät

Vuoden 2022 toiminnan kehittäjinä palkittiin Kojamon asiakaspalvelukeskus, jota kiiteltiin erityisesti valmiudestaan kokeilla rohkeasti uutta ja kyvystään suoriutua monenlaisista tilanteista. Asiakaspalvelun väki on alati iloisella asenteella mukana Lumo-kotien asukkaiden arjessa, ja he tukevat aktiivisesti myyntiä eri toimenpiteissä.

Vuoden 2022 toiminnan kehittäjät: Lumo-kotien asiakaspalvelukeskus

”Voin koko tiimini puolesta todeta, että olo on todella arvostettu ja sydäntä lämmittää tällainen osoitus kollegoilta. Asiakkaidenkin antamat arvosanat kertovat, että olemme onnistuneet työssämme. Ruuhkapiikit ja poissaolot ovat koetelleet, mutta me emme ole tinkineet tärkeimmästä eli asiakkaiden palvelemisesta tehokkaasti ja ammattitaidolla. Samalla olemme jopa kehittäneet toimintaamme ottamalla käyttöön uusia, entistä tehokkaampia järjestelmiä”, Lumo-kotien asiakaspalvelupäällikkö Petteri Töyrylä iloitsee.

Asiakkaan silmin

Kojamolla palkitaan vuosittain myös asiakaskokemuksen stara, joka hoitaa kaikki asiakastilanteet laadukkaasti ja yrityksen strategian mukaisesti parasta asiakaskokemusta rakentaen. Valitun kojamolaisen toiminta varmistaa tekemisellään asiakkaan kokemuksen helposti parhaasta kodista. Vuoden 2022 asiakaslähtöisestä työstä palkittiin isännöitsijä Janet Heiman.

Vuoden 2022 asiakkaan silmin: Janet Heiman

Janet tekee työnsä täydellä sydämellä ja saa asukkailta paljon positiivista palautetta. Janet opastaa ja auttaa uusia isännöitsijöitä isännöinnin käytäntöihin ja tekee aktiivisesti yhteistyötä kollegoidensa kanssa. Kollegat kuvaavat häntä kaikin puolin timanttiseksi työkaveriksi.

”Oli hieno päivä ja ilta ihanien työkavereiden kanssa. Kaunis kiitos äänestäjille!” Janet kiittelee.

Vuoden tulokas

Vuoden tulokas on uusi kojamolainen, joka on päässyt nopeasti kiinni omiin töihinsä ja organisaation tapaan toimia. Hän on saanut näkyviä tuloksia jo lyhyessä ajassa. Vuoden tulokas haastaa rakentavasti ja tuo aktiivisesti esiin uusia ajatuksia toiminnan kehittämiseksi. Vuoden 2022 tulokkaana palkittiin kiinteistösihteeri Samuli Hulkkonen.

Vuoden 2022 tulokas Samuli Hulkkonen

Samuli on sulautunut ensimmäisestä päivästä lähtien osaksi isännöinnin tiimiä, ja hänestä on tullut joukkueen luottopelaaja. Samuli hoitaa työnsä erinomaisesti: auttaa, ilahduttaa ja toimii ratkaisukeskeisesti suurella Kojamo-sydämellä.

“Todella hienosti järjestetyn tapahtuman ja upean päivän lisäksi tällainen palkitseminen veti kyllä nuoren miehen todella kiitolliseksi työyhteisöä kohtaan. Ensimmäisestä päivästä asti tuki on ollut ihan mieletöntä, joten hyvin luontevasti pääsin mukaan joukkoon ja nopeasti uskalsin lähteä tekemään heti omaa parastani ja oppimaan innolla uutta. Pidetäänhän huolta ja ylläpidetään hyvää yhteishenkeä jatkossakin. Ajat o kovia, mutta nii o ajanottajatkin!” Samuli tuumaa.

Vuoden esihenkilö

Vuoden esihenkilö johtaa tiimiään Kojamon johtamisen portaiden mukaisesti; tavoitteellisesti, innostavasti, systemaattisesti ja tuloksellisesti. Hän saa ihmiset ympärillään kukoistamaan ja tiimistään täyden potentiaalin esiin. Vuoden 2022 esihenkilönä palkittiin yksikönjohtaja Olli Turunen.

Vuoden 2022 esihenkilö Olli Turunen

Olli on erittäin pätevä asiantuntija monimuotoisessa toimenkuvassaan. Kollegat luonnehtivat Ollia välittäväksi, ystävälliseksi ja kuuntelevaiseksi esihenkilöksi ja huippuihmiseksi. Olli antaa arvoa asiantuntemukselle, luottaa, huolehtii ja antaa aktiivisesti palautetta. Olli pyrkii aina rakentavaan ilmapiiriin ja pysyy vaikeissakin tilanteissa rauhallisena ja toimintakykyisenä. Ollista löytyy esihenkilölle tärkeät ominaisuudet; jämäkkyys, uskottavuus ja nopea reagointi huumoria unohtamatta. Olli on kipparoinut tiiminsä upeisiin suorituksiin ja investointiyksikössä vallitsee hyvä ja avoin fiilis.

“Olen erittäin kiitollinen ja otettu valinnasta vuoden esihenkilöksi. Tykkään todella tehdä töitä Kojamolla, kun ympärillä on loistavia ammattilaisia ja fiksuja ihmisiä. Kiitos kaikille kollegoille hyvästä yhteistyöstä – tästä on hyvä jatkaa!” Olli sanoo.

Vuoden kojamolainen

Vuoden kojamolainen on kollega, joka toimii Kojamon arvojen (ilo palvella, hinku onnistua ja rohkeus uudistaa) ja yrityskulttuurin mukaisesti. Hän verkostoituu luontevasti, ottaa muut huomioon ja toimii esimerkkinä muille arvojen mukaisesta arjen yhteistyöstä. Vuoden 2022 kojamolaisena palkittiin isännöitsijä Casper Westerinen.

Vuoden 2022 kojamolainen Casper Westerinen

Casper on hoitanut Lumo One -pilvenpiirtäjän käyttöönoton erinomaisesti. Hänellä on mahtava asenne ja halu palvella asukkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Casper on rautainen ammattilainen ja taklaa tiukkaakin tiukemmat tilanteet Kojamon arvojen mukaisesti. Hän auttaa ja kannustaa myös muita ja on aina tavoitettavissa niin kollegoille kuin asiakkaille. Todellinen kultakimpale isännöinnissä.

”Kiitos Kojamo-päivästä toimitusjohtajallemme Jani Niemiselle ja kaikille tapahtuman järjestelyihin osallistuneille – sekä erityisesti liiketoimintajohtaja Tiina Kuusistolle loistavasta showsta! Viimeiset vuodet ovat vaatineet kaikilta paljon, joten mielestäni tämä palkinto kuuluu meille kaikille”, Casper toteaa.

Kojamo-päivän tapahtumajärjestelyvastaava Sirpa Makkonen.