Takaisin arkistosivulle
14.6.2018 | Uutiset

Kojamo tarjoaa kahdelle tilansa menettäneelle gallerialle väliaikaisratkaisun

Vuodenvaihteessa L3-satamamakasiinista remontin alta irtisanotut Galleria Huuto ja Galleria Rankka ovat solmineet vuokrasopimuksen Kojamon kanssa Eerikinkatu 36:ssa sijaitsevista Metropolia-kiinteistöistä.

Viime vuodet Metropolian opetuskäytössä Eerikinkadulla olleet hallit vapautuvat Galleria Huudon ja Galleria Rankan käyttöön elokuussa 2018. Kojamon kanssa solmittu vuokrasopimus on kaksivuotinen.

Galleriatoiminta tulee säilymään entisellään

Kummankin gallerian toiminta tulee säilymään entisellään. Galleria Huudon toiminnanjohtaja Henni Oksman on helpottunut pitkään jatkuneen tilakriisin ratkeamisesta.

”Olemme erittäin iloisia, että löysimme kaupungin kulttuuri- ja kiinteistöasioista vastaavien virkamiesten sekä Kojamon kanssa näin toimivan ratkaisun tilakysymykseen. Näihin uusiin tiloihin saadaan erittäin toimivat ja persoonalliset näyttelytilat, jotka sijaitsevat yleisön kannalta hyvin saavutettavassa paikassa lähellä muita keskustan gallerioita.”

Tilojen väliaikainen käyttö on kaikkien etu

Gallerioiden tulevaisuudesta huolta kantanut apulaispormestari Anni Sinnemäki on myös iloinen, että galleriat ja Kojamo ovat löytäneet molempien kannalta hyvän ratkaisun hankalassa tilanteessa.

“Tilojen väliaikainen käyttö on asia, jota Helsinki haluaa edistää. Kaupungissa tapahtuu koko ajan muutoksia ja on kaikkien etu, jos toistaiseksi tyhjillään oleviin tiloihin tulee elämää, toimintaa ja tapahtumia. Tämä koskee niin kaupungin omia tiloja kuin muiden toimijoiden omistuksessa olevaa rakennuskantaa. Olen hyvin iloinen siitä, että Galleria Huuto ja Galleria Rankka jatkavat toimintaansa kauniissa rakennuksessa ja taiteen ystävien kannalta erinomaisella sijainnilla.”

Uudet tilat loistosijainnilla

Uudet galleriatilat ovat keskeisellä paikalla Helsingissä.

”Hienoa saada rakennuksiin uutta eloa ja kulttuuritoimintaa väliaikaisten galleriatilojen myötä, etteivät rakennukset jää tyhjilleen asemakaavoitustyön ajaksi”, toteaa Kojamon Metropolian keskustakiinteistöjen kehittämisestä vastaava hankejohtaja Heikki Hirvonen.

Lisätietoja

Heikki Hirvonen, hankejohtaja, Kojamo
heikki.hirvonen@kojamo.fi, puh. 045 7881 4179

galleriahuuto.fi
galleriarankka.com

Kojamo on vuokra-asumisen ja asuntosijoittamisen edelläkävijä, joka on uudistunut voimakkaasti viime vuosina. Uudistumisen avulla Kojamo voi luoda aidosti parempaa kaupunkiasumista nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kojamo muuttaa suomalaista yhteiskuntaa yhdessä asiakkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa.