Takaisin arkistosivulle
18.11.2020 | Mediatiedotteet

Kojamo sai ensimmäisestä GRESB-vastuullisuusarvioinnistaan Green Star -tunnustuksen

Kojamo osallistui ensimmäistä kertaa kiinteistöalan kansainväliseen GRESB-vastuullisuusarviointiin saaden hyvän tuloksen ja Green Star -tunnustuksen.

 Kojamo sai ensimmäisestä GRESB-vastuullisuusarvioinnistaan hyvän tuloksen, 70 pistettä sadasta. Tuloksella Kojamo ylitti vertailuryhmänsä (Northern Europe, Residential, Multi-family) keskimääräisen tuloksen ja sijoittui ryhmässä sijalle 4. Tuloksellaan Kojamo ansaitsi Green Star -tunnustuksen ja kolme tähteä viidestä.

Kojamo osallistui myös GRESB:in erilliseen Public Disclosure -arviointiin, joka mittaa vastuullisuudesta julkisesti saatavilla olevan tiedon läpinäkyvyyttä ja kattavuutta. Tässä arvioinnissa Kojamo saavutti parhaimman A-tason ja oli vertailuryhmänsä (Northern Europe Residential) paras. 

GRESB-vastuullisuusarviointi

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on vuodesta 2009 alkaen arvioinut ja verrannut vuosittain kiinteistöportfolioiden vastuullisuutta ja sen kehitystä. GRESB-arvioinnilla mitataan kiinteistöalan yritysten toimintaa kestävän kehityksen näkökulmasta ja arviointi tarjoaa kansainvälisesti vertailukelpoisen tuloksen. 

GRESB-arviointi kattaa laajasti vastuullisuuden eri osa-alueet sekä yhtiö- että kiinteistötasolla; yhtiötason vastuullisuuden johtamisen, politiikat ja periaatteet, raportoinnin, riskien hallinnan, hankintaketjun vastuullisuuden, kiinteistöportfolion ympäristösuorituskyvyn ja sidosryhmäyhteistyön. 

GRESB-arviointiin osallistui vuonna 2020 yli 1200 yhtiötä ja rahastoa 64 eri maasta yhteensä yli 96 000 kiinteistöllä. Arviointi perustui raportointivuoteen 2019.

Henkilöstövastuusta täydet pisteet

Kojamon erityisvahvuutena GRESB-arvioinnissa oli henkilöstövastuun osa-alue, josta yritys sai täydet pisteet. Lisäksi yritys sai erityisen hyvän tuloksen vastuullisuuden johtamisesta, raportoinnista, riskien hallinnasta ja sidosryhmäyhteistyöstä sekä vastuullisuuden politiikoista ja periaatteista. Myös kiinteistöportfolion energiankulutuksen seurannasta ja hallinnasta sekä kasvihuonekaasupäästöjen mittaamisesta tuli korkeat pisteet. 

”Tämä on hieno tunnustus ja erinomainen saavutus ensikertalaiselle. GRESB on kansainvälisesti tunnettu arviointi ja alan benchmark, joka luo hyvän pohjan vastuullisuustyöskentelyn pitkäjänteiselle kehittämiselle. Olemme panostaneet vastuullisuustyömme kehitykseen jo usean vuoden ajan, ja tämä tulos arvostetussa vastuullisuuden arvioinnissa on osoitus siitä, että teemme oikeita asioita vastuullisuutemme kehittämisessä ja siitä raportoimisessa”, Kojamon vastuullisuuspäällikkö Hannamari Koivula iloitsee.

Kojamo tähtää korkeatasoiseen ja kattavaan vastuullisuusraportointiin myös jatkossa. Yritys raportoi GRESB-, GRI-, ja EPRA-viitekehysten mukaisesti ja kehittää raportointiaan jatkuvasti. 

”Osallistuminen läpinäkyvään ja arvostettuun kolmannen osapuolen vastuullisuusarviointiin on tärkeä osa vastuullisuustyötämme ja sen sidosryhmäviestintää. GRESB tarjoaa vastuullisuustyöllemme erinomaisen kattavan viitekehyksen ja meillä onkin paljon erilaisia kehityshankkeita käynnissä GRESB:in eri osa-alueiden tiimoilta”, Koivula kertoo.

Green Star -tunnustus hyvästä vastuullisuustyöstä

GRESB myöntää yrityksille Green Star -tunnustuksen tietyn pisterajan saavuttamisesta. Kojamo ansaitsi arvostetun Green Star -tunnustuksen hyvästä ja pitkäjänteisestä vastuullisuustyöstään. 

Vastuullisuus on yksi Kojamon strategisista painopistealueista ja vastuullisuutta toteutetaan, mitataan ja kehitetään olennaisena osana yrityksen liiketoimintaa.

 

Lisätietoja: Hannamari Koivula, vastuullisuuspäällikkö, Kojamo Oyj, puh. 040 581 9921, hannamari.koivula@kojamo.fi 

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/

Lue lisää

GRESB
Kojamon vastuullisuus