Takaisin arkistosivulle
1.10.2019 | Uutiset

Kojamo pienentää hiilijalanjälkeään vesisertifioidulla kiinteistösähköllä

Kojamo OyjTiedote 1.10.2019

Kojamo kehittää ekologisempaa asumista jo noin 700 asuntokiinteistössään eri puolilla pääkaupunkiseutua ja muissa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Tänä vuonna Kojamon kaikissa kiinteistöissä siirryttiin käyttämään Helenin vesisertifioitua sähköä. Kiinteistösähköä käytetään muun muassa talojen ilmanvaihtoon, talon yhteistilojen ja ulkopuoliseen valaistukseen, saunojen lämmitykseen sekä paikoitusalueiden autolämmitystolppiin. Lähitulevaisuudessa kiinteistösähköä käytetään myös sähköajoneuvojen lataamiseen.

Kojamon kiinteistöihinsä hankkima vesisertifioitu sähkö on Pohjoismaissa, pääsääntöisesti Helenin vesivoimalaitoksissa, tuotettua vesivoimaa.

”Vastuullisuus on kiinteä osa Kojamon toimintaa ja tulevaisuuden asumista. Arjen vastuullisuus koostuu monista pienistä asioista, ja vesisertifikaatti on tästä hyvä esimerkki. Sertifiointi tekee käyttämästämme kiinteistösähköstä hiilivapaata ja uusiutuvilla luonnon varoilla tuotettua koko sähköntuotantoprosessi huomioiden”, kertoo Kojamon Kiinteistöpalvelut-yksikön johtaja Pasi Kujansuu.

”Helenin tavoitteena on hiilineutraali tulevaisuus vuonna 2035 ja se toteutetaan yhdessä asiakkaiden kanssa. On merkittävää, että yritykset ja kodit tekevät yhä enemmän vastuullisia valintoja energian käytössään”, sanoo Helenin asiakkuuspäällikkö Ritva Määttänen.

Sähkön alkuperätakuita voidaan myöntää vesisertifikaatin lisäksi myös muille uusiutuville energianlähteille, kuten esimerkiksi tuuli- ja aurinkovoimalla tai bioenergialla tuotetulle sähkölle. Esimerkiksi Helenin tuulisertifikaatti tarkoittaa Pohjoismaissa tai Pohjois-Euroopassa tuotettua LEED-sertifioitua tuulivoimaa ja biosertifikaatti puolestaan Helsingissä tuotettavaa uusiutuvaa lähienergiaa, jossa raaka-aineena käytetään sahateollisuuden sivutuotteena syntyvää pellettiä. 

Kojamolla on ympäri Suomea yhteensä yli 35 000 Lumo vuokra-asuntoa, joissa asuu yhteensä noin 50 000 Lumo-asukasta. Asuminen Lumo-kodissa merkitsee myös ekologisempaa asumisen vaihtoehtoa asukkaille.

”Uusimpana Lumo-asukkaiden etuna tarjoamme yhdessä kumppanimme Helenin kanssa mahdollisuuden hankkia myös kotitalouden käyttösähkö hiilivapaasti edullisempaan hintaan. Helenin uusi Kodin palvelusopimus kattaa sähkösopimuksen lisäksi kotivakuutuksen. Tähän pakettiin sisältyy 100 % vesivoimalla tuotettu kotitaloussähkö sekä kattava laaja kotivakuutus. Helen tarjoaa kerrostaloasukkaille myös sopimuksen uusiutuvasta kaukolämmöstä asuntokohtaisesti”, Kujansuu jatkaa.

Kujansuun mukaan Kojamon kiinteistöjen ylläpitoa voisi verrata orkesteriin, jonka jäsenet pitää saada soittamaan saumattomasti yhteen. Kaikissa arjen asioissa asukkaita palvelevat oma asiakaspalvelu ja isännöitsijä sekä näkyvimpänä kumppanina huoltoyhtiö. Kiinteistöjen ylläpitoon ja asukasviihtyvyyteen tarvitaan myös lukuisia muita eri alojen osaajia.

”Pelkästään yksittäisen kiinteistön ylläpidon kumppanuusverkostomme koostuu yli 30 yrityksestä, joilta hankitaan monenlaisia palveluja. Näitä ovat esimerkiksi talon ilmanvaihto- tai lämmitysjärjestelmän huollot. Lisäksi esimerkiksi hissien, lukkojen ja turvajärjestelmien hoito kuuluu alan erikoisosaajille. Yhteistyötä ohjataan ja kehitetään laadunvalvontajärjestelmien avulla sekä säännöllisin asiakastyytyväisyysmittauksin ja tarkastuksin.”

Lisätietoja

Irene Kantor, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kojamo Oyj, puh. +358 20 508 3589, irene.kantor@kojamo.fi 

Ritva Määttänen, asiakkuuspäällikkö, Helen Oy, puh. 050 502 3915, ritva.maattanen@helen.fi 

Kojamo Oyj
Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja vuokra-asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Toimimme Suomen merkittävimmissä kasvukeskuksissa ja Lumo-brändimme tarjoaa vuokra-asumista sekä uudenlaisia palveluita kaupunkiasumiseen 50 vuoden kokemuksella. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa ja määrää rakennuttamalla uutta ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/ 

Helen Oy

Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea lähes 500 000 asiakkaalle ympäri Suomen. Jo vuosisata sitten toimme valon helsinkiläisille. Lämpö, jäähdytys ja sähkö ovat toimintamme perusta. Nyt panostamme yhä enemmän alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa ja täysin hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2035. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta.