Takaisin arkistosivulle
12.7.2021 | Mediatiedotteet

Kojamo Oyj: Lumo Kodit sopi yhteensä 593 uuden asunnon rakentamisesta pääkaupunkiseudulle nykyisten yhteistyösopimusten puitteissa

Kojamo Oyj
Mediatiedote 12.7.2021 klo 13.00
 

Kojamo Oyj: Lumo Kodit sopi yhteensä 593 uuden asunnon rakentamisesta pääkaupunkiseudulle nykyisten yhteistyösopimusten puitteissa

Lumo Kodit Oy on sopinut uudiskohteiden hankkimisesta usean eri rakennusyhtiön kanssa. Rakenteille tulee sopimusten mukaan yhteensä 593 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulle, Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Asuntojen rakentaminen käynnistyy osana aikaisemmin solmittuja yhteistyösopimuksia.

Erinomaista sijaintia, kattavia yhteistiloja ja lisäpalveluja tarjoavat uudet asunnot valmistuvat kesään 2023 mennessä. Sopimukset on tehty SRV:n, Pohjola Rakennus Oy:n, Hausia Oy:n ja Hartelan kanssa.

Uusia asuntoja Helsingin Pasilaan ja Espoon Olariin

Lumo Kodit Oy ja SRV allekirjoittivat sopimuksen 129 vuokra-asunnon rakentamisesta Helsingin Pasilaan. Asunto Oy Helsingin Höyrypilli ja Asunto Oy Helsingin Vihellys sijaitsevat Pasilan kauppakeskus Triplan runsaiden palveluiden ja uudistetun juna-aseman läheisyydessä. Kohde sisältää 9- ja 6-kerroksisten asuintalojen rakentamisen. Uudet 129 Lumo-asuntoa ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

Kohde on osa vuonna 2020 julkistettua 197 miljoonan euron yhteistyösopimusta vuokra-asuntojen rakentamisesta Lumo Kodit Oy:lle. SRV Yhtiöt Oyj ja Kojamo Oyj allekirjoittivat 2.3.2020 yhteistyösopimuksen 197 miljoonan euron arvoisten vuokra-asuntojen toteuttamisesta Helsinkiin ja Espooseen. Sopimus sisältää yhteensä kuusi asuntokohdetta, joihin valmistuu yhteensä 676 asuntoa. Sopimuksen neljä aiemmin julkistettua kohdetta ovat rakenteilla.

Lisäksi Lumo Kodit Oy ja SRV ovat sopineet 65 vuokra-asunnon rakentamisesta Vantaalle, Pyhtäänkorventie 15 F:ään. Kohde on osa SRV:n kanssa 30.8.2019 sovittua hankekokonaisuutta. Tämä yhteistyösopimus on tulosta Kojamon keväällä 2019 järjestämästä niin kutsutusta käänteisestä kilpailutuksesta, jossa pyydettiin rakennusyhtiöiltä investointiaihioita suuruusluokaltaan noin 100 miljoonan euron hankekokonaisuuksille.

Lumo Kodit Oy on sopinut myös Pohjola Rakennus Oy:n kanssa yhteensä 113 uuden asunnon rakentamisesta Helsingin Kannelmäkeen ja Malmille. Sopimus perustuu Pohjola Rakennuksen kanssa aiemmin solmittuun yhteistyösopimukseen. Kannelmäkeen Vanhaistentie 3:een rakentuu 27 ja Malmille Vanha Helsingintie 20:een 86 uutta asuntoa.

Lumo Kodit Oy sopi uudiskohteen hankinnasta myös Rakennusosakeyhtiö Hartelan kanssa. Espoon Olariin rakentuu sopimuksen mukaan 80 uutta asuntoa. Kohde sisältyy Hartelan kanssa aiemmin allekirjoitettuun yhteistyösopimukseen. Espoon Gräsantörmä 1 C ja D sisältävät kaksi 8-9-kerroksista taloa. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke ja alimmissa asunnoissa parvekkeen lisäksi asuntopiha.

Uudet kohteet Hausian kanssa sisältävät 206 asuntoa

Lumo Kodit Oy sopi uudiskohteen hankinnasta Hausia Oy:n kanssa Espoon Jousenpuistoon, jonne rakentuu 80 uutta asuntoa. Samalla Lumo Kodit sopi Vantaan Tikkurilan Kielotie 34:n kohteen rakentamisesta Hausian kanssa. Kielotie 34:ään rakentuu 126 uutta asuntoa. Nämä uudet sopimukset sisältävät yhteensä 206 asuntoa. Kohteet ovat osa Hausia Oy:n kanssa 15.1.2021 solmittua yhteistyösopimusta.

Kaikissa kohteissa asukkaita palvelevat kattavat yhteiskäyttötilat saunoineen, terasseineen ja esimerkiksi perhejuhliin sopivine kerhohuoneineen. Lisäksi tarjolla on muun muassa siivous- ja muuttopalveluja. Kaikki kohteet sijaitsevat erinomaisten palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä. Uudet asunnot valmistuvat loppuvuoden 2022 ja kesän 2023 välillä.

Nämä investoinnit tukevat Kojamon strategista kasvua. Kojamon strategiana on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun Suomen kasvukeskuksissa, joissa vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa kaupungistumisen ja vuokralla asumisen suosion kasvun vuoksi.

Lisätietoja: 
Kojamo Oyj, Ville Raitio, liiketoimintajohtaja, omistaminen ja sijoittaminen, puh. 020 508 3012

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/.