Takaisin arkistosivulle
31.5.2021 | Mediatiedotteet

Kojamo Oyj: Lumo Kodit Oy sopi kahden kehityskohteen ostosta Helsingin Haagaan ja Tampereen Hervantaan

Kojamo Oyj
Mediatiedote 31.5.2021 klo 14.30.

Kojamo Oyj: Lumo Kodit Oy sopi kahden kehityskohteen ostosta Helsingin Haagaan ja Tampereen Hervantaan

Lumo Kodit sopi kahden kehityskohteen ostosta Suomen Kaupunkikodit Oy:n kanssa. Helsingin Pohjois-Haagan Sentnerinkuja 2:n konversiokohteeseen toteutetaan 119 uutta asuntoa, jotka ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Tampereen Orivedenkatu 11:een rakentuu 142 uutta kompaktia yksiötä.

Sentnerikuja 2:een rakentuu viihtyisää asumista, jota palvelevat myös talon yhteistilat, kuten sauna terasseineen, kerhotila ja pesulat. Kohteen kulkuyhteydet ovat erinomaiset. Muun muassa juna-asema on lähellä, ja Helsingin keskustaan pääsee muutamassa minuutissa. Alueella on päiväkoteja ja kouluja sekä leikki- ja liikuntapuistoja perheellisille. Kauppakeskus Kaari tarjoaa lähituntumassa kauppoja ja runsaasti muita palveluita, kuten ravintoloita. Keskuspuistoon tai Pirkkolaan kävelee nopeasti ulkoilemaan ja kuntoilemaan. Kohteen rakentajana on SSA Rakennus Oy, ja kohteen arvioitu valmistumisaika on kevät 2023.

Orivedenkatu 11:n kaikissa 142 yksiössä on ranskalainen parveke ja tehokas, kompakti pohja. Uudet asunnot tarjoavat Hervannan alueen opiskelijoille laadukasta ja samalla kompaktia asumista, jossa yhteistiloissa on käytettävissä sauna ja pesula. Tampereen yliopiston kampus sijaitsee kilometrin päässä kohteesta. Hervannassa on kauppakeskus, lähikauppoja, kirjasto, elokuvateatteri ja paljon liikuntapalveluja, kuten uima- ja jäähalli sekä urheilukenttiä. Raitioliikenne yhdistää Hervannan Tampereen muihin alueisiin, ja keskustaan pääsee nopeasti. Lähin ratikkapysäkki sijaitsee noin 300 metrin päässä kotiovesta. Kohteen rakentajana on Lehto Asunnot, ja arvioitu valmistumisaika on kevät 2024.

Sopimukseen kuuluvien hankkeiden toteutuminen edellyttää tavanomaisten kaupan ehtojen täyttymistä.

Tämä investointi tukee Kojamon strategista kasvua. Kojamon strategiana on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun Suomen kasvukeskuksissa, joissa vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa kaupungistumisen ja vuokralla asumisen suosion kasvun vuoksi.

Lisätietoja:
Kojamo Oyj, Ville Raitio, liiketoimintajohtaja, omistaminen ja sijoittaminen, puh. 020 508 3012

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/