Takaisin arkistosivulle
21.1.2021 | Mediatiedotteet

Kojamo on Suomen pörssiyhtiöistä paras tasa-arvon toteuttaja

Mediatiedote 21.1.2021 klo 12:30

EWoB Gender Diversity Index 2020 -tutkimuksen suomalaisista pörssiyrityksistä Kojamo sijoittui parhaaksi. Kojamo on tutkimuksen mukaan Suomen tasa-arvoisin ja sijoittuu Euroopan tasolla sijalle 23.

“Tavoittelemme parhaita osaajia, jotka samalla uudistavat toimintaamme arvomme ”Rohkeus uudistaa” mukaan. Tämä on johtanut osaltaan myös sukupuolijakauman tasa-arvoisuuteen. Tämä tunnustus tarkoittaa, että olemme onnistuneet toteuttamaan strategiaamme myös johtamisen näkökulmasta. Monimuotoisuus johtamisessa on osa kulttuuriamme, se tukee tuloksellista tekemistä ja menestystämme”, toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo.

Kojamossa koko henkilöstöstä 63 prosenttia ja 54 prosenttia esihenkilöistä on naisia, mikä on poikkeuksellista asuntosijoittamisen alalla.

“Tuoreessa vastuullisuusohjelmassa olemme nostaneet tavoitteeksemme luoda ensiluokkaista työntekijäkokemusta hyvällä johtamisella, panostamalla henkilöstön hyvinvointiin ja edistämällä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista. Kojamon saama tunnustus olla Suomen paras tasa-arvon toteuttaja 2020 EWoB Gender Diversity Indeksin mukaan on hieno osoitus vastuullisuustavoitteiden toteutumisesta arjessamme”, vastuullisuuspäällikkö Hannamari Koivula kertoo.

“Vuoden 2020 tutkimuksessa parhaaksi suomalaisyritykseksi nouseva Kojamo on eurooppalaisiin verrokeihin nähden hienosti sijalla 23/669, mikä on hieno todistus kojamolaisten työstä tasa-arvon toteutumisesta päätöksenteossa”, toteaa EWoB:n puheenjohtaja Päivi Jokinen.

Yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden edistäminen on tärkeä osa Kojamon vastuullisuustyötä. Kojamon henkilöstöpolitiikka, sisäiset ja ulkoiset toimintatavat sekä johtamis- ja toimintamallit perustuvat yhdenvertaisuuteen ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

Hallitustyöskentelyn ja ylimmän johdon monimuotoisuutta edistävä Board Professionals BPF Finland ry on ollut mukana toteuttamassa Euroopan laajuista European Women on Boards (EWoB) Gender Diversity Index 2020 -tutkimusta, jossa on tutkittu 668 eurooppalaista pörssiyhtiötä. Tutkimus selvittää, miten sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu eurooppalaisten yritysten hallitusten, johdon ja päättäjien joukossa. Tutkimuksessa oli mukana 668 eurooppalaista pörssiyhtiötä, joista 17 oli suomalaisia.
Lisätietoja: Hannamari Koivula, vastuullisuuspäällikkö, Kojamo Oyj, puh. 040 581 9921, hannamari.koivula@kojamo.fi

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/

Lue lisää

Linkki tutkimusraporttiin
Kojamo vastuullisuusohjelma