Takaisin arkistosivulle
21.9.2021 | Uutiset

Kojamo ja Lumo-kodit mahdollistavat kestävän tavan liikkua

Kojamo kannustaa liikkumaan kestävällä tavalla tarjoamalla henkilöstönsä ja asiakkaidensa ekologisen liikkumisen tueksi erilaisia palveluita ja etuja sekä osallistumalla aktiivisesti viestien vastuullisuuden teemapäiviin.

Kojamo kannustaa työntekijöitään ja Lumo-kotien asukkaita ilmastoviisaisiin tekoihin arjessa käytännön vinkkien ja erilaisten tempausten avulla. Nollapäästöpäivän kunniaksi Kojamo viestii sidosryhmilleen ajankohtaisista ilmastoteoista, joilla yritys edistää tavoitteensa mukaisesti kestävää kaupunkiasumista.

Työntekijöiden sähköautojen latauspisteet rakenteilla ja työsuhdepyörät selvityksessä

Kojamo tukee työntekijöidensä kestävää tapaa liikkua tarjoamalla julkisten kulkuneuvojen käyttöön työmatkaedun, toimistolta käyttöönotettavat yhteiskäyttöpyörät ja osallistumalla vuosittain valtakunnalliseen Kilometrikisa-kampanjaan. Nollapäästöpäivänä 21.9.2021 kojamolaiset polkevat Kilometrikisan loppukirin merkeissä jo neljättä vuotta ilmastonmuutosta vastaan.

Uusimpana henkilökunnan ekologista liikkumista tukevana tekona Kojamon pääkonttorille Helsinkiin asennetaan sähköautojen latauspisteitä ja selvitetään työsuhdepyörien käyttöönoton mahdollisuutta.

Lumo-kotien sähköauton lataus -palvelu laajenemassa valtakunnalliseksi

Vastuullisuusohjelmansa mukaisesti Kojamo on sitoutunut koko asuntokantansa hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä sekä vuosittaisiin päästövähennystavoitteisiin. Lisäksi asumisen liikkumiseen liittyvien päästöjen vähentämiseksi Lumo-kotien asukkaiden käytössä on muun muassa kattava yhteiskäyttöautopalvelu, yhteiskäyttöpyöriä – ja Jyväskylässä jopa yhteiskäyttövene.

Lumo-asukkaiden keskuudessa on pilotoitu myös sähköauton lataus -palvelua, joka mahdollistaa sähköauton lataustolpan tilaamisen omalle autopaikalle. Palvelu on tarkoitus laajentaa valtakunnalliseksi Lumo-kotien asumisen palveluksi loppuvuodesta.

Nollapäästöpäivä – maapallon vapaapäivä

Nollapäästöpäivä on Climate Leadership Coalitionin (CLC) järjestämä kampanja. Nollapäästöpäivän tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä, kiinnittää huomiota yksilöiden omien valintojen aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin ja herätellä tekemään kestävämpiä kulutusvalintoja.

Kojamo on Climate Leadership Coalitionin jäsen ja sitoutunut lisäämään tietoisuutta ilmastonmuutoksen hillintään ja yritystoimintaan liittyvistä kysymyksistä.