Takaisin arkistosivulle
25.3.2009 | Uutiset

Kilterninmäen uudiskohteet kiinnostivat SuomiPop kiertueella Vantaan Jumbossa

VVO jatkoi SuomiPop-kauppakeskuskiertuetta lauantaina 21.3. Vantaan Jumbossa. Päivän teema koski Kilterinmäen aluesuunnittelua, josta haastateltavana oli VVO:n alue- ja kehitysyksikön johtaja Jari Mäkimattila.

– Kilterinmäki on monipuolinen alue. Siellä on erilaisia talotyyppejä – on sekä pieniä kerrostaloja, joita voisi kutsua kaupunkivilloiksi, suurempia kerrostaloja ja myös kaupunkirivitaloja. Näissä taloissa on erityyppisiä asuntoja sekä vuokra- että omistusasumiseen, visualisoi Mäkimattila Kilterinmäen uutta asuinaluetta.

– Kilterinmäelle on leimallista myös se, että itse alueella ei ole autoja. Pysäköinti on hoidettu toisaalta alueen alla olevassa isossa kallioluolassa tai sitten alueen reunoilla olevissa pysäköintilaitoksissa, kertoo Mäkimattila.

Mäkimattilan mielestä Kilterissä ei välttämättä tarvitse autoa, koska sekä julkinen liikenne että palvelut ovat niin lähellä. Viereisen Myyrmäen koulut ovat lähellä, kauppakeskus Myyrmanni ja juna-asema on muutaman sadan metrin päässä ja hyvät urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet ovat tarjolla myös Myyrmäessä.

– Vaikka se on tiivis ja kaupunkimainen alue, niin alueen sisään jää vehreyttä. Sinne jää luonnontilassa säilytettävää kalliometsää. Toinen havaittavissa oleva piirre on, että siitä on tehty varsin värillinen ja aika räväkkäkin uusi pieni kaupunginosa, joka poikkeaa monesta muusta kaupunginosasta. Alue on herättänyt melko paljon keskustelua ja ilmeisesti ihan positiivisessa mielessä, Mäkimattila kuvailee Kilterinmäkeä.

VVO rakennuttaa lähes 700 uuta asuntoa Kilterinmäkeen. Uusi Kilterinmäen asuinalue sijaitsee Myyrmäen kauppakeskus Myyrmannin välittömässä läheisyydessä Rajatorpantien eteläpuolella Colosseum Business Centerin takana.

Kilterinmäen asuntorakentaminen aloitettiin vuonna 2006 ja se toteutetaan vaiheittain vuoteen 2011 mennessä. Noin puolet asunnoista on omistusasuntoja, puolet vapaarahoitteisia ja korkotuettuja vuokra-asuntoja, asuinkerrosalaa on yhteensä 45.200 kerrosneliömetriä. Alueen maankäytön suunnittelussa ja infran rakentamisessa on toteutettu uudenlaista kumppanuusajattelua. Asuinalueen ilme on suunniteltu kiinteässä yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa.

Mieluisimmaksi VVO-kotitaloksi äänestettiin Länsimäessä sijaitseva Varuskuja 2.

Jumbossa kävi yli 100 henkeä äänestämässä mieluisimman VVO-kotitalon, äänestyksen voitti kilpailukohde Varuskuja 2. Muina VVO-kotitaloehdokkaina olivat: Tikkurilan Krassitie 8, Kartanonkosken Ruotsinpiha 2 ja Veromiehessä sijaitseva Pyhtäänkorventie 23. Äänestäneiden kesken arvottiin viisi Finlaysonin tuotepakettia. Onnittelut voittaneille.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.