Takaisin arkistosivulle
6.6.2006 | Uutiset

Kilterinmäkeen lähes 700 uutta asuntoa

VVO rakennuttaa lähes 700 uutta asuntoa Kilterinmäkeen Vantaalle. Uusi Kilterinmäen asuinalue sijaitsee Myyrmäessä kauppakeskus Myyrmannin välittömässä läheisyydessä Rajatorpantien eteläpuolella.

Kilterinmäen asuntorakentaminen toteutetaan vaiheittain vuosina 2006 -2011. Noin puolet asunnoista on omistusasuntoja, puolet vapaarahoitteisia ja valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja. Kilterinmäen asuinkerrosala on yhteensä 45 200 kerrosneliömetriä. Alueen asuntorakentaminen käynnistyy syksyllä 2006, jolloin Kilterinmäen koillisosassa aloitetaan lähes 100 asunnon rakennuttaminen. Aloitettavat asunnot ovat omistus- ja vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Myyrmäki on seudullisesti merkittävä aluekeskus, jonka vetovoimaisuutta halutaan vahvistaa rakentamalla alueelle monipuolisia asumisvaihtoehtoja ihmisten erilaisiin elämäntilanteisiin. Erilaiset talotyypit (linnakortteli, urbaanit kaupunkivillat, rivi- ja pienkerrostalot) luovat mielenkiintoisia kaupunkitiloja. Alueen ja asuntojen suunnittelussa korostetaan ilmeikkyyttä, asumisviihtyisyyttä, toiminnallisuutta ja turvallisuutta. Maankäytön suunnittelussa on toiminut konsulttina Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy.

Uutta alueen kaavamuutostyössä on se, että alueen toteuttaja VVO ja Vantaan kaupunki ovat kiinteässä yhteistyössä suunnitelleet kaavan ja alueen ilmeen. VVO:n toimitusjohtaja Olli Salakka kertoo uudenlaisesta kumppanuusajattelusta maankäytön suunnittelussa ja infran rakentamisessa.

– VVO haluaa tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä kuntien kanssa. Haemme uudenlaista strategista kumppanuutta aluerakennuttamiseen. Uudella toimintatavalla pyritään lisäämään tonttitarjontaa, joka mahdollistaa erilaisten korkeatasoisten asuntoalueiden kehittämisen nopeasti ja hallitusti. Siten on mahdollista rakennuttaa monipuolista asuntotuotantoa ihmisten erilaisiin elämäntilanteisiin. Myyrmäen uusi asuinalue on esimerkki inhimillisesti toteutettavasta täydennysrakentamisesta, jossa rakennuttaja on ollut alusta alkaen mukana, sanoo Olli Salakka.

Kilterinmäen peruskiven muuraustilaisuutta vietetään tänään tiistaina 6.6.2006 klo 14:30 Colosseum Business Centerin (verotoimiston) takana olevalla parkki-alueella. Tilaisuuteen tuovat tervehdyksensä opetusministeri Antti Kalliomäki ja Vantaan kaupunginjohtaja Juhani Paajanen. Tervetuloa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Olli Salakka, VVO-yhtymä Oyj, p. 0400 421 187
toimitusjohtaja Arto Hiltunen, VVO Rakennuttaja Oy, p. 0400 413 508

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.