Takaisin arkistosivulle
7.5.2008 | Uutiset

Kilterinmäen ensimmäiset asunnot valmistumassa

Kilterinmäen ensimmäiset asunnot valmistuvat tänä kesänä, kun kesäkuussa valmistuu pohjoisosan kortteliin kahteen kerrostaloon omistusasuntoja yhteensä 49. Marraskuussa valmistuu 99 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa, joista 25 on tarkoitettu seniori-ikäisille. Myyrmäkeen on toivottu myös rivitaloja ja ensimmäiset 38 omistusasuntoa valmistuvat lokakuussa. Ne sijoittuvat puiston reunaan ja ovat tyyliltään moderneja kaupunkipientaloasuntoja.

Myyrmäen uudelle asuinalueelle on tulossa kaikkiaan lähes 650 asuntoa vuoteen 2010 mennessä. Noin puolet asunnoista on valtion korkotuella rakennettavia tai vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja, puolet omistusasuntoja. Lisäksi alueelle tulee nuorisolle tarkoitettuja asuntoja lähes 50. Alueen asuntorakentaminen aloitettiin syksyllä 2006 ja sen asuinkerrosala on yhteensä 45 200 kerrosneliömetriä.

Valmistuessaan Kilterinmäestä tulee Myyrmäen tunnusmerkki. Alueen ja asuntojen suunnittelussa korostetaan ilmeikkyyttä, asumisviihtyisyyttä, toiminnallisuutta ja turvallisuutta. Asunnoista avautuu esteetön näkyvyys ympäristöön, kun arkkitehtonisesti hyvin suunnitellut, värikkäät rakennukset polveilevat kalliometsäisen maaston muotoja mukaillen. Kilterinmäkeen on helppo muuttaa, sillä eri-ikäisten ihmisten tarvitsemat palvelut ovat kaikki jo valmiina. Maankäytön suunnittelussa on toiminut konsulttina Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy.

VVO ja Vantaan kaupunki ovat kiinteässä yhteistyössä suunnitelleet ja toteuttaneet uuden asuinalueen asemakaavan muutostyön ja alueen ilmeen. VVO osti vuonna 2003 lähes viiden hehtaarin maa-alueen Fortumilta.
– Kilterinmäki on esimerkki uudenlaisesta kumppanuusajattelusta maankäytön suunnittelussa ja infran rakentamisessa, jossa rakennuttaja on kaupungin mukana alusta alkaen, kertoo toimitusjohtaja Olli Salakka.

Kilterinmäen harjannostajaisia vietetään tänään keskiviikkona 7.5.2008.
Lisätietoja VVO-yhtymä Oyj:
toimitusjohtaja Olli Salakka, p. 0400 421 187
liiketoimintajohtaja, asuntorakennuttaminen Arto Hiltunen, p. 0400 413 508

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.