Takaisin arkistosivulle
22.3.2011 | Uutiset

Kierrätys-kontti kiertää Vantaalla

VVO:n kiinteistöissä Vantaalla on käynnistynyt pilottina kiertävä jätekeräys yhteistyössä Stena Technoworld Oy:n kanssa. Kierrätys-konttiin voi tuoda sähkö- ja elektroniikkaromun lisäksi myös huonekaluja, patjoja, renkaita, lautoja, muovia ym. eli melkein mitä vaan.

Kierrätyskäsittelyn tavoitteena on materiaalin palauttaminen teollisuuden raaka-aineeksi ja ympäristöhaittojen estäminen.

VVO:n omalla ilmeellä varustettu Kierrätys-kontti alkaa kiertää aikataulutettuna 1.4. alkaen Vantaan alueella. Kontti kiertää kolme kiinteistöä viikossa. Se on kiinteistöllä päivän ja kaksi yötä.

Kierrätys-kontti oli syksyllä kokeiltavana muutamissa Vantaan kiinteistöissä ja alkuvuonna se on ollut Malminiityn alueella.

– Uudella palvelulla ehkäistään romun kerääntyminen kellaritiloihin ja jätekatosten läheisyyteen. Tämä on helppo tapa myös autottomalle päästä tarpeettomista tavaroista näppärästi eroon, sanoo isännöitsijä Jorma Aalto VVO-kotikeskuksesta Vantaalta.

Kierrätys-konttiin voi tuoda sekä kodin että taloyhtiön romut. Keräyksestä ilmoitetaan kiinteistölle ja asukkaille etukäteen. Kontin aikataulun voi tarkistaa www.technoworld.fi/vvo -sivuilta.

Asukasaktiiveille avautuu Kierrätys-kontin myötä hyvä mahdollisuus kannustaa ja opastaa asukkaita kierrätyksen lisäämiseen. Ajan kanssa, kun palvelu tulee tutuksi, se ohjaa se asukkaiden käyttäytymistä ja helpottaa kierrätystä.

Syys- ja kevättalkoiden aikana kontti kiertää talkookonttina eri kiinteistöissä, jolloin se varustetaan talkoissa tarvittavin työvälinein eli siihen kuuluvat haravat, kottikärryt jne. Lisäksi on mahdollisuus tilata Bio-talkoolava maatuvaa lehti- ja pihajätettä varten.

Vantaalta saadun palautteen perusteella VVO harkitsee Kierrätys-konttipalvelun laajentamista muillekin paikkakunnille.
Lisätietoja:
Jorma Aalto, isännöitsijä, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 5049
Kari Mähönen, energia- ja ympäristökoordinaattori, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3309
Sari Miettinen, myyntipäällikkö, Stena Technoworld Oy, puh. 010 830 6404

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.